Veşti bune privind situaţia a două stadioane din Bucureşti. S-a aprobat modernizarea lor

 

Guvernul a aprobat bugetul pentru reconstrucția stadioanelor Steaua și Arcul de Triumf. Astfel, pentru arena din Ghencea a fost alocată suma de 301.772.000 lei, în timp ce pentru stadionul de lângă Mănăstirea Cașin s-a pregătit o investiție în valoare de 126.410.000 lei.

”Noul stadion Steaua va avea o capacitate de 30.500 de locuri, construit pe o suprafață de 70.000 de metri pătrați iar durata lucărilor a fost estimată la 25 de luni. Va avea în dotare 4 vestiare, 24 de camere pentru cazarea sportivilor, un muzeu și mai multe spații comerciale.

Cum prima grijă trebuie să o constituie condițiile asigurate spectatorilor, nu poate fi trecută cu vederea dotarea precară cu facilități sanitare și lipsa aproape în întregime a punctelor minime de servire și a punctelor de prim ajutor. Conform calculelor, grupurile sanitare existente sunt sub jumătate față de cerințele curente.

Apoi, vestiarele se află pe latura opusă Tribunei Oficiale. Deși această conformare nu este interzisă, apar probleme funcționale în special pentru presă, boxa presei fiind în tribuna 1 în timp ce zona mixtă trebuie organizată lângă vestiare. Circulația către sala de conferințe de presa este și ea o problema. Accesul echipelor către vestiare/părăsirea stadionului au loc pe latura tribunei 2, generând necesitatea unei noi zone de securitate (prima zona de securitate fiind accesul către Tribuna Oficială). În sfârșit, vestiarele actuale ale echipelor sunt vizibil sub normele curente în materie de suprafețe și spații asigurate.

În prezent stadionul nu mai poate fi utilizat pentru meciuri cu public. Pe de altă parte, o parte dintre condițiile UEFA (presa, echipe) nu sunt îndeplinite, iar condițiile pentru spectatori (calitatea “serviciilor”) sunt precare și ar rămâne precare chiar și în cazul unei renovari. Prin urmare intervenția asupra stadionului Steaua este absolut necesară”, se arată într-un comunicat oficial, preluat de Digisport.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?