Vestea a căzut ca o bombă la Timișoara! Mesajul unuia dintre cei mai mari oameni de cultură

Unul dintre cei mai renumiți directori de operă din lume, Ioan Holender, a anunțat că renunță la funcția de președinte onorific al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, pe care o deținea de 7 ani, a anunțat pressalert.ro. Într-un mesaj public, Holender a transmis că își dorește ca numele său să fie exclus din acest context, mai ales că nu a fost nicicând consultat și că se retrage din "funcția" pe care, în fond,  "nu am îndeplinit-o niciodată și pe care nu mai doresc să o dețin”.

Motivul sunt numirile făcute fără a fi consultat. "Ca director artistic al Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii a fost angajat un cetățean din Suedia, care nu are nicio tangență cu Timișoara și care nici măcar nu cunoaște limba română. Bineînțeles că nici despre alcătuirea boardului asociației nu am fost informat, aflând doar deunăzi că și soțul doamnei Neumann este unul dintre membrii acestuia”, a transmis Ioan Holender.

Pe de altă parte, el a remarcat și faptul că o serie de intelectuali pe care-i respectă, din orașul său natal, nu sunt implicați și nici măcar consultați în privința proiectului Timișoara - Capitala Europeană a Culturii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?