Veste uriaşă pentru programul Rabla. Guvernul a făcut pasul înapoi!

 

Guvernul a renunţat la ideea ca mașinile vechi să nu fie primite la casare în programul Rabla dacă nu au inspecția tehnică perioadă (ITP) valabilă la înscrierea în program. 

O serie de modificări, printre care şi cea referitoate la ITP, apar în ordinul Ministerului Mediului nr. 241/2018 privind modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 – 2019, publicat luni în Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro.

Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 222 din 12 martie 2018 și se aplică deja.

Inițial, Ministerul Mediului a propus o schimbare care a nemulțumit proprietarii de mașini vechi: admiterea la casare numai a mașinilor cu ITP valabil, însă chestiunea nu s-a păstrat în forma publicată a ordinului.

O altă veste bună esdte că vor fi primite la casare și microbuzele, ele fiind introduse acum expres în definiția autovehiculului uzat: "autovehicul aparținând categoriei de folosință M2 sau M3, conceput și construit pentru transportul de pasageri și care are, în afara locului conducătorului, cel mult 22 locuri pe scaune sau în picioare", potrivit ordinului.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?