Veste teribilă pentru bogații care-și fac vacanța în Ibiza: cel mai popular viciu, interzis!

 

Ibiza și Palma de Mallorca sunt unele dintre cele mai căutate destinații turistice din lume, dar chiar și cele mai frumoase locuri pot deveni nefrecventabile din cauza lipsei de educație a oamenilor. Pentru a nu face din aceste locații niște plaje oarecare, autoritățile vor să interzică fumatul, din cauza turiștilor care aruncă în nisip resturile de țigară. Deocamdată, situația pare dificilă pentru împătimiți.Guvernul Insulelor Baleare ia în calcul amenajarea unor spații speciale pentru fumători și cere consiliilor locale să interzică fumatul în alte spații decât cele care au o astfel de destinație specială. Oficialii din sistemul de sănătate sunt de părere că turiștii ar fi avantajați de interzicerea fumatului pe plajele din Ibiza și Mallorca. În plus, s-ar putea rezolva problema mucurilor de țigară aruncate în nisip, multe dintre acestea fiind luate de apa mării și duse în larg.

Autoritățile mai spun că turiștii care vor continua să fumeze în locurile care nu sunt amenajate nu vor fi amendați. Restricția va fi aplicată doar pe bază de voluntariat, adică dacă ai bun simț o respecți, dacă nu, nu. Cei care se ocupă de protejarea mediului speră ca vizitatorii să aibă conștiință și să respecte încercările spaniolilor de a îmbunătăți condițiile de pe plaje.

Polițiștii vor patrula pe plaje, dar fără a putea lua vreo măsură concretă, în timp ce turiștii nefumători le-ar putea atrage atenția celor care au prostul obicei de a fuma și de a arunca mucurile de țigară în nisip. În prezent, fumatul este interzis pe o singură insulă din arhipelag (Santa Eularia). În Spania mai sunt câteva astfel de locuri, printre care și destinații turistice precum Galicia și Murcia.

"Ceea ce dorim să facem este să convingem treptat oamenii să respecte zonele în care nu se fumează. Să ai plaje unde nu se fumează înseamnă să îmbunătățești condițiile atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Sperăm să câștigăm încrederea consiliilor locale și să se alăture demersului nostru", a declarat Maria Ramos, director general al al Direcției de Sănătate Publică din Guvernul Insuleleor Baleare.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?