Veste proastă pentru toți șoferii. Anunțul făcut AZI de Poliția Rutieră

Poliția Rutieră a reţinut în doar două zile peste 1.000 de permise de conducere şi a dat peste 15.000 de sancţiuni. Acțiunile de control în minivacanța de Sf. Maria continuă.

În urma activităților desfășurate, în 2 zile, poliţiştii au constatat peste 1.500 de infracţiuni, au aplicat peste 15.000 de sancțiuni contravenționale, au reţinut 1.037 de permise de conducere, au retras aproape 300 de certificate de înmatriculare şi au confiscat bunuri în valoare de aproape 250.000 de lei.

În perioada 11 - 15 august a.c., zilnic, 9.695 de poliţişti acţionează pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de timpul liber, se arată într-un mesaj al Poliției Române.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră au acţionat pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone.

Pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii au folosit peste 340 de aparate radar, iar cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație s-a monitorizat fluența traficului de pe Autostrada Soarelui și din județul Constanța.

De asemenea, poliţiştii de la transporturi au asigurat patrularea în trenurile de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

În urma activităţilor desfăşurate, în perioada 11-12 august a.c., au fost constatate 1.510 infracţiuni, dintre care 479 contra persoanei, 605 contra patrimoniului și 203 la regimul siguranței rutiere.

Dintre infracţiunile descoperite, 248 au fost constatate în flagrant delict.

Pentru comiterea infracţiunilor, față de 52 de persoane au fost luate măsuri preventive, iar 34 de persoane care erau urmărite au fost depistate de polițiști.

Au fost aplicate 15.112 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.704.162 de lei, dintre care 2.425 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, poliţiştii au aplicat 11.486 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 92 pentru consum de alcool, iar 3.742 pentru viteză neregulamentară.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 239.010 lei, au reţinut 1.037 de permise de conducere, dintre care 123 pentru consum de alcool şi 340 pentru viteză şi au retras 277 de certificate de înmatriculare.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?