Veste BOMBĂ despre Banca Transilvania

 
Banca Transilvania a preluat Volksbank
Banca Transilvania a preluat Volksbank
FOTO: Grup RC

Banca Transilvania (TLV) a obţinut în primul trimestru un profit net de 103,4 milioane lei (aproape 23 milioane euro), cu 22,6% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, iar activele totale au crescut cu 2,7%, la 32,92 miliarde lei.În primele trei luni ale anului trecut, banca a consemnat un profit net de 84,4 milioane lei, iar activele totale cumulau la finalul anului trecut 32,065 miliarde lei.

BT a consemnat în primul trimestru din acest an cheltuieli nete cu provizioanele pentru active şi angajamente de creditare de 102,1 milioane lei (22,6 milioane euro), cu 30% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 78,5 milioane lei, banca aplicând şi în cursul trimestrului trecut aceeaşi politică de provizionare prudentă, adoptată încă de la începutul crizei financiare.

Astfel, soldul total al provizioanelor a ajuns la 2,607 miliarde lei, la finalul lunii martie, faţă de 2,493 miliarde lei, la sfârşitul anului trecut, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Banca Transilvania.

Soldul creditelor a crescut cu 2,5%, la 19,641 miliarde lei, iar totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienţi a avansat cu 3,4% faţă de nivelul de la sfârşitul anului trecut, ajungând la 26,674 miliarde lei.

Astfel, raportul credite - depozite a ajuns la 73,63%.

În primul trimestru banca a acordat, atât companiilor, cât şi persoanelor fizice, peste 22.700 de credite noi, în valoare totală de 2,315 miliarde lei.

"Obiectivul major al băncii pentru 2014 este creşterea veniturilor şi eficientizarea proceselor. Cifrele arată creşteri semnificative ale volumelor tranzacţiilor prin BT şi ale veniturilor operaţionale, care cresc mai repede decât activele băncii. Clienţii noştri folosesc din ce în ce mai mult servicii bancare oferite de BT, devenim banca lor principală. Pe partea de creditare focusul nostru este creşterea responsabilă, unde segmentul persoane fizice şi firme mici, adică retailul, rămâne ţinta principală", a declarat, în comunicat, directorul general al Băncii Transilvania, Ömer Tetik.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
10 0
Ion
30 Apr 11:17
Bomba o sa fie când n-o să mai iasă nimeni în stradă să apere libertatea presei.
Răspunde
14 -1
'STIRISTU'
30 Apr 10:39
un alt titlu care da o LOVITURA CRUNTA calitatii jurnalismului. meritati o BOMBA in redatia aia de nescoliti.
Răspunde
12 -2
Hooopa !
30 Apr 10:34
Hoopa si eu care am crezut dupa titlu ca au dat faliment ! ! !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?