VESTE BOMBĂ: cel mai mare furnizor mondial de aur va intra pe piaţa din România

 
Cel mai mare furnizor de aur intră pe piaţa românească
Cel mai mare furnizor de aur intră pe piaţa românească

Furnizorul sud-african de aur Rand Refinery, principalul furnizor mondial de aur, va intra pe piaţa din România, a anunţat compania sud-africană, într-un comunicat.

Compania va anunţa mai multe informaţii despre activitatea pe piaţa locală luni, într-o conferinţă de presă, transmite Mediafax.

Rand Refinery a fost înfiinţată în anul 1920, în Africa de Sud, de către Ministerul Minelor, cu scopul de a rafina aurul din minele naţionale. De la înfiinţare, Rand Refinery a rafinat aproape 50.000 tone de aur pur, ceea ce reprezintă 30% din cantitatea totală de aur rafinată în lume până în prezent, potrivit companiei.

Compania produce o gamă largă de produse finite, de la lingouri turnate la lingouri ştanţate, monede, medalioane şi plancheţi, semi-fabricate pentru industria bijuteriilor şi industria producătoare, şi furnizează servicii suport, logistică şi depozitare de valori.
De asemenea, Rand Refinery este singura companie autorizată legal să bată moneda sud africană Kruggerrand.

Cei mai mari acţionari ai companiei sunt AngloGold Ashanti - 42,41% şi Sibanye Gold - 33,15%. Pentru 2012, Rand Refinery a raportat venituri de 870 milioane ranzi (58 milioane euro), în creştere cu 48%, şi un profit dublu, de 251 milioane ranzi (16,7 milioane euro), conform unui raport al companiei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Adrian M.
07 Feb 20:15
salut ! desi rugamintea mea n-are legatura cu articolul, il rog frumos pe Domnul Frank Timis sa ma contacteze.

Am lasat unei maicute de la Racovita - Blanari numarul meu. Maica Eftimia...rugati-o sa va dea numarul meu.

Cu simpatie !
Răspunde
3 -1
Goldeanu
07 Feb 13:51
cred ca nici cei care au scris stirea nu au prins mesajul ei. Rafinatorii vin daca au ce sa rafineze, deci mesajul este ca rosia montana va merge inainte si se va vinde si ca jocurile sunt deja facute, altminteri astia nu sunt sunt genul sa-si puna carul inaintea politicienilor degeaba.
Răspunde
7 0
Voda Cumplitu
07 Feb 13:01
UITA-TE BINE IN POZA SI AI SA VEZI CE AU ROMANII IN MUNTII SAI !
SI MAI UITA-TE INCA ODATA-N POZA,... SA VEZI CE ROMANII NU O SA MAI AIBE IN VECI !
MORALA
"GEABA AVEM NOI AUR IN MUNTII NOSTRI,
CIND IN CAPUL NOSTRU, E NUMA-I PLEAVA !"
Răspunde
6 0
Khala kor
07 Feb 11:41
Ia tot!... lasa pe unde treci atâta aur cat poate sa ramână in băltoaca cu cianuri dupa ce te-ai spalat pe mâini si dupa cei ai mestecat in excrementele de aur de care esti mandru ca le dejectezi pe mioriticile poteci...
Răspunde
6 0
Black
07 Feb 11:05
Unde este BOMBA în această știre, că nu am înțeles?! ... Pentru că din seria știrilor și pentru că litere mari. Vax!
Răspunde
1 0
Dorin-Adrian Cristea
07 Feb 11:04
2 Am scapat de intermediari daca intelegi.
3 0
Dorin-Adrian Cristea
07 Feb 11:00
Viata nu e grea cand furnizezi aurul altuia. Dar Poate deveni grea cand vine proprietarul si te intreaba ce ai facut cu el.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?