Verdict CCR pe legea lui Şerban Nicolae care desfiinţează ascultarea telefoanelor

 
Serban Nicolae
Serban Nicolae
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

CCR va discuta, marţi, sesizarea Partidului Naţional Liberal cu privire la proiectul de lege referitor la protecţia datelor cu caracter personal în procesul penal, lege iniţiată de senatorul PSD Şerban Nicolae. Legea îi forţează pe operatorii de telefonie să-şi anunţe clienţii când sunt ascultaţi.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 10 octombrie, proiectul de lege iniţiat de Şerban Nicolae privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autorităţile competente.

Proiectul prevede că prelucrarea datelor cu caracter personal pentru realizarea activităţilor de menţinere şi asigurare a ordinii şi siguranţei publice se realizează numai dacă acestea sunt prevăzute de lege şi sunt necesare pentru prevenirea unui pericol cel puţin asupra vieţii, integrităţii corporale sau sănătăţii unei persoane ori a proprietăţii acesteia, precum şi pentru combaterea infracţiunilor.

PNL a ridicat la CCR obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autorităţile competente, cererea fiind formulată de un număr de 63 de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al PNL.

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, anunţa pe 16 octombrie că PNL va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu proiectul de lege referitor la protecţia datelor cu caracter personal în procesul penal.

"Anunţăm public că Partidul Naţional Liberal depune sesizare la Curtea Constituţională împotriva legii lui Şerban Nicolae care afirmă că transpune Directiva europeană cu privire la folosirea datelor cu caracter personal în procesul penal, însă, de fapt, această lege, această iniţiativă a lui Şerban Nicolae - PSD modifică printr-o lege ordinară o lege organică şi anume Codul de procedură penală şi transformă operatorii de telefonie mobilă în agenţi de informare cu privire la mandatele de ascultare care sunt secrete şi sunt date de judecători", explica Turcan.

Ea susţinea că guvernarea PSD - ALDE foloseşte cadrul european ca pretext pentru măsuri antiromâneşti şi antieuropene.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jan
20 Nov 11:20
Serban Nicolaie, fost strungar, cu Dreptul facut la o "privata" alaturi de stangul lui Iliescu, pe vremea cand era consilier, are cabinetul plin de spanul legilor pe care le "rectifica".
Răspunde
0 0
Chira M.
20 Nov 09:38
N-ar fi mai bine sa se desfiinteze Codul Penal si sa se interzica urmarirea mafiotilor, a criminalilor, a pedfililor, violatorilor si altor infractori?! Iar in locul celr care inca mai sunt la parnaie sa ne bage pe noi, oamenii cinstiti?!
Răspunde
0 0
Alin
20 Nov 08:45
Deci dacă un judecător dă mandat de ascultare pentru cineva bănuit de terorism acela va trebui să fie anunțat de compania de telefonie mobilă că are telefonul ascultat? Mâța cu clopoței nu prinde șoareci! Încă o lege care să-i protejeze pe infractori? Domnu' Șerban, pe când și o lege care să-i protejeze și pe cetățenii cinstiți?
Răspunde
0 0
Cris
20 Nov 14:52
10 Niciodată ciuma nu va apăra oamenii cinstiți ! De cand au venit își apara pielea și averea ! In rest, zero !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?