Vedetele şi sportivii au protestat faţă de reducerea numărului de ore de sport din programa şcolară

Foto: cnelenacuza.uv.ro
Foto: cnelenacuza.uv.ro
Asociaţia de rugby Galaxia Sport a organizat un marş pe traseul Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Ministerul Educaţiei, protestând faţă de intenţiile ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, de a restructura programa şcolară la educaţia fizică.


La marş au participat vedete, sportivi şi alte persoane care consideră că programa şcolară ar trebui să rămână neschimbată.

Ministerul Educaţiei lucrează la modificarea programei şcolare pentru liceu, prin care se vor reduce numărul orelor obligatorii. Astfel, la educaţie fizică, se va trece de la două ore, la o oră inclusă în programa şcolară şi alte două ore cuprinse în grupul activităţilor extracurriculare.

"Aşa cum se fac acum, orele de sport sunt ineficiente, pentru că mulţi elevi au scutire. Noi vrem să punem orele de sport în afara programei, pentru ca elevii să nu mai fie nevoiţi să vină cu echipamentul sportiv la şcoală. Vor fi, în schimb, activităţi sportive extracurriculare, în care elevii să fie atraşi spre sporturile de echipă, aşa cum se întâmplă în şcolile din toată Europa", a precizat săptămâna trecută Ecaterina Andronescu.

Alte subiecte pe Realitatea.netAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?