,,Revoluția fiscală'' umflă factura la întreținere

 
Întreţinerea s-ar putea dubla la toamnă
Întreţinerea s-ar putea dubla la toamnă
FOTO: Grup RC
Întreţinerea s-ar putea dubla la toamnă Anunţul care a speriat milioane de români: Riscaţi să vă pierdeţi casele!

Revoluția fiscală ar putea crește factura la întreținere. Administratorii de bloc sau femeile de serviciu se numără printre cei care lucrează part-time și ar trebui să plătească taxe mai mari decât banii pe care îi câștigă. Pentru a acoperi pierderile, asociaţiile de proprietari anunţă că le vor introduce în facturi.Guvernul a adoptat  joi ordonanță de urgență  prin care angajații care lucrează part time să plătească contribuții sociale doar pentru sumele pe care le încasează, iar restul sumelor să fie suportate de către angajator.

Modificări apar și pe alte categorii de persoane, precum angajații din IT, persoanele cu dizabilități și cercetătorii, ale căror salarii nete scădeau în urma mutării contribuțiilor. În această ordonanță, Ministerul Finanțelor prevede ca aceștia să primească salariul net la același nivel cu decembrie 2017, iar diferența de contribuții să fie achitată de către stat.

Stabilirea în sarcina angajatorilor a obligației de a suporta o parte din sarcina fiscală datorată conform legii de anumite categorii de angajați ar contraveni principiului justei așezări a sarcinilor fiscale, care este stipulat în Constituție.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?