Vaticanul va cere catolicilor să boicoteze filmul "Îngeri şi demoni" - VEZI VIDEO

 
Foto: www.iwatchstuff.com
Foto: www.iwatchstuff.com
Vaticanul dezaprobă filmul "Îngeri şi demoni", ecranizat după un roman scris de Dan Brown, şi va cere catolicilor să boicoteze producţia, potrivit presei italiene.


Cotidianul italian La Stampa a relatat că Vaticanul va cere în curând catolicilor să boicoteze filmul. În acelaşi articol, arhiepiscopul Velasio De Paolis susţine însă că boicotarea filmului ar putea avea un efect de bumerang, aducând filmului mai multă publicitate.

"Îngeri şi demoni" este continuarea filmului de succes "Codul lui Da Vinci", adaptat de asemenea după un roman al lui Dan Brown. În "Îngeri şi demoni", Tom Hanks revine în rolul profesorului de la Harvard, Robert Langdon, care este trimis într-o misiune de salvare a Vaticanului. VEZI VIDEO


Potrivit NewsIn, vara trecută, Vaticanul a interzis producătorilor filmului accesul în cetatea Sfântului Scaun şi în toate bisericile din Roma. Astfel, o scenă cheie a filmului, care trebuia să fie filmată în biserica Santa Maria della Vittoria, a fost filmată într-un studio.

Referitor la interzicerea accesului producătorilor filmului în cetatea Sfântului Scaun, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, preotul Marco Fibbi, a declarat că de obicei, pentru luarea unor astfel de decizii, mai întâi este citit scenariul filmului, însă de data aceasta nu a fost nevoie, deoarece doar numele Dan Brown a fost de ajuns.

Biserica Catolică a fost deranjată de "Codul lui Da Vinci", care sugerează că Iisus s-ar fi căsătorit în secret cu Maria Magdalena. Cu toate aceastea, dezaprobarea Bisericii a avut un efect infim asupra succesului filmului, încasările acestuia ajungând 757 milioane de dolari la nivel mondial.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?