Vasile Botomei, reţinut după ce ar fi exercitat ilegal profesia de avocat

Vasile Botomei, reţinut după ce ar fi exercitat ilegal profesia de avocat
Vasile Botomei, reţinut după ce ar fi exercitat ilegal profesia de avocat / FOTO: adevarul.ro

Băcăuanul Vasile Botomei, acuzat că a fi exercitat ilegal profesia de avocat şi a dat anunţuri din care reieşea că organizează concursuri de admitere pentru avocaţi stagiari şi definitivi, a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă, informează PICCJ.

Potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, joi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Botomei a fost reţinut miercuri sub acuzaţiile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, exercitarea fără drept a unei profesii, folosirea fără drept a denumirilor "Barou", "Uniunea Naţională a Barourilor din România", "UNBR", folosirea însemnelor specifice profesiei în alte condiţii decât cele prevăzute de lege şi înşelăciune.

Procurorii susţin că Vasile Botomei a introdus în circuitul civil înscrisuri cu conţinut neadevărat prin folosirea de denumiri şi însemne, a exercitat activităţi şi acte specifice profesiei de avocat fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege şi neavând dobândită calitatea de avocat, activitate prin care a reuşit să inducă în eroare mai multe părţi vătămate, cărora le-a creat un prejudiciu în cuantum de 9.500 lei.

În scopul inducerii în eroare şi a altor persoane, Botomei a publicat în mod repetat anunţuri în ziare locale, precum şi pe site-ul pe care îl administrează www.unbr.info, din care reieşea faptul că organizează concursuri de admitere pentru avocaţi stagiari şi definitivi, mai susţin anchetatorii.

Vasile Botomei va fi prezentat joi Curţii de Apel Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Botomei a fost trimis în judecată după ce împotriva lui au fost formulate mai multe plângeri de către persoane şi instituţii.

Presa a relatat că, în mai 2011, Baroul Bacău sesiza că Botomei a constituit un barou propriu, în cadrul unei false Uniuni Naționale a Barourilor.

În septembrie 2006, Vasile Botomei, care s-a recomandat decan al Baroului Constituţional din Bacău, a fost evacuat de cinci poliţişti ai Secţiei 16 şi membri ai pazei hotelului Marriott din Capitală, după ce a provocat un scandal la o întâlnire dintre reprezentanţii magistraţilor şi cei ai Uniunii Avocaţilor din România.

La începutul reuniunii, acesta i-a provocat pe membrii Uniunii Avocaţilor şi a spus că problemele discutate cu acest prilej sunt de interes şi pentru el.

Împotriva avocatului a fost făcută atunci o plângere penală pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?