Vasile Barbu: "Pacienții neasigurați blochează urgențele, iar spitalele înclacă legea că-i primesc"

 

Reprezentantul Asociației Pacienților din România a declarat, pentru Realitatea TV, că una dintre principalele cauze pentru care secțiile de urgență ale spitalelor o reprezintă pacienții neasigurați. Acesta spune că o modalitate de a rezolva această probelmă este ca aceștia să meargă la medicii de familie.

Vasile Barbu este convins că pacienții neasigurați sunt printre principalii vinovați de haosul din spitale, și le recomandă acestora să meargă la medicul de familie. El susține și că spitalele încalcă legea atunci când îi primește pe cei neasigurați .

"Pacienții neasigurați vin și blochează urgențele, spitalele încalcă legea prin a admite să-i consulte. Să meargă la medicul de familie, nu să aglomereze la urgențe.

Doamna Pintea și cu Dăncilă trebuiau să se concentreze, să vadă că ambulatoriul este de ani de zile aproape desființat. Să folosim toate categoriile de servicii. Ministerul Sănătățiii și-a bătut joc tot timpul de medicii de familie, mai mult, vine și o ordonanță că ambulatoriul trebuie să se platească, iar medicul de familie îl socotește tot privat, deși el este public. Am discutat aceste lucru cu doamna Pintea, chiar și în fața presei. A evitat raspunsul, ba din contră, susținea contrariul", a spus Barbu.

Numărul de infecții nosocomiale declarat nu este cel real

Reprezentantul Asociației Pacienților a declarat că este bine că unitățile spitalicești declară numărul de infecții nosocomiale, dar acesta este ferm convins că numărul real este departe de cifrele oficiale. Asta pentru că managerii de spitale sunt monitorizați, iar dacă au înregistrat un număr mare de astfel de infecții sunt schimbați din funcție.

Nu este un lucru rău că se declară, chiar dacă nu sunt încă la cifra reală. Mulți dintre manageri s-au angajat în contract cu indicatori care sunt rezonabili cu infecțiile nosocomiale și nu le e frică să le declare. În fiecare an există controale, iar managerul este reevaluat și dacă nu e OK, managerul pleacă.

Să raportăm corect aceste infecții pentru a reduce cât mai mult și a lua măsuri să fie reduse la cifrele normale. Important este să se intervină pe cele periculoase, pentru că în toate spitalele există. Un bun manager așa ar trebui să gândească: să le raporteze pe cele cu grad de periculozitate! La noi se raportează la grămadă", conchide Vasile Barbu.

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Borfasii kakabebisti SIFONEAZA BUGETUL STATULUI !!!
03 Sep 23:15
Sint ''intreprinzatorii'' protejati de chiparos ! Cei care ''produc'' cu fetitza prin strainatate ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?