Varujan Pambuccian: Orice convorbire interceptată, folosită ca probă într-un proces, poate fi contestată

 
Foto: gruprc.ro
Foto: gruprc.ro
Preşedintele Comisiei IT din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, a declarat la Realitatea te priveşte că în condiţiile în care înregistrările convorbirilor telefonice nu au o semnătură electronică, dacă sunt folosite ca probă într-un proces, pot fi contestate.

Preşedintele Comisiei IT din Camera Deputaţilor a explicat că în condiţiile în care nu există o semnătură electronică pentru înregistrările convorbirilor telefonice, fişierele audio pot fi editate în orice mod.

"Fişierul se poate edita în aşa fel încât cu vocea celui care a purtat conversaţia, cu vorbele spuse de cel care a purtat conversaţia  pot să construiesc ce frază doresc. Lucrul acesta poate fi evitat prin omologarea dispozitivelor care fac înregistrările. Fişierul care este extras din convorbirea telefonică trebuie să fie semnat electronic în aşa fel încât să nu se poată modifica nici un bit din el" a precizat Varujan Pambuccian.

"Trebuie impuse condiţii de omolgare a dispozitivelor cu care legal se pot face înregistrările şi în aceste condiţii trebuie obligatoriu ca fişierul care rezultă în mod automat să fie semnate electronic" a mai spus preşedintele Comisiei IT din Camera Deputaţilor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?