Vânzările brandului Volkswagen au scăzut cu 5,3% în octombrie

 

Vânzările Volkswagen pe plan global au scăzut cu 5,3% în octombrie, prima lună întreagă după ce producătorul auto german a recunoscut că a manipulat nivelul emisiilor în SUA, transmite Reuters.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, în acea lună livrările Volkswagen pe plan global scăzând cu 1,5%, la 885.300 de vehicule, potrivit Agerpres.

Vânzările brandului Volkswagen s-au redus în octombrie la 490.000 de vehicule, de la 517.400 în perioada similară din 2014, a opta lună de declin lunar consecutiv.


'Brandul VW se confruntă cu o perioadă dificilă. Nu ne confruntăm doar cu scandalul emisiilor, ci și cu situația tensionată de pe piețele mondiale, cu reducerea cererii în Brazilia și Rusia', a afirmat directorul de vânzări Juergen Stackmann.

În primele nouă luni din acest an, livrările Volkswagen pe plan global au scăzut cu 4,7%, la 4,84 milioane de vehicule.

Comenzile VW în Germania sunt în creștere, dar se înregistrează scăderi în sudul Europei, Marea Britanie și unele piețe din afara Europei, a afirmat Herbert Diess, director în cadrul companiei germane.

În China, cea mai mare piață a VW, livrările au înregistrat un declin de 0,8% în septembrie, și de 5,2% în perioada ianuarie-septembrie 2015. În Brazilia și Rusia, luna trecută, scăderea a fost de 44% și, respectiv, 22%.

În primele nouă luni din acest an, livrările Volkswagen pe plan global au coborât tot cu 1,5%, la 7,43 milioane de vehicule.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?