VĂMILE din România, BLOCATE de două zile: o EROARE de SISTEM, cozi URIAŞE de TIRURI

 
Aglomeraţie la Vama Nădlac
Aglomeraţie la Vama Nădlac
FOTO: stirile.rol.ro

Vămile sunt blocate de două zile din pricina unor erori de sistem, informează REALITATEA TV.

Cozi uriaşe de tiruri în Vămile din România, din pricina unei erori a sistemului informatic.

Vama nu lucrează pentru că operatorii au accesul blocat. Costurile acestui blocaj sunt suportate de transportatori, exportatori şi importatori. Din păcate, nici în cazul în care sistemul informatic şi-ar reveni şi ar funcţiona, Vămile nu vor lucra în weekend.

Din cauza unor probleme tehnice (hardware), Sistemul Informatic Integrat Vamal este momentan indisponibil. În acest sens, Direcţia Generală a Vămilor a informat în mod operativ toate structurile vamale teritoriale cu privire la folosirea procedurii alternative utilizată în astfel de situaţii, începând de ieri, 3 iulie a.c, ora 16.00, astfel încât să se asigure desfăşurarea în bune condiţii a procesului de vămuire. Autoritatea vamală depune toate eforturile pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp posibil şi a dispus prelungirea programului de lucru în birourile vamale de interior până la finalizarea tuturor operaţiunilor vamale", se arată într-un comunicat de presă al DGV.

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunţat că sute de tiruri sunt blocate în birourile vamale interne din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic, precizând că pierderile pentru fiecare camion depăşesc 100 de euro pe zi, fără a lua în calcul imposibilitatea de a livra marfurile şi problemele generate clienţilor.


Operaţiunile vamale sunt blocate din cauza nefuncţionării sistemului informatic de la birourile vamale interne încă de joi, iar până în prezent nu au fost luate măsuri pentru deblocarea situaţiei şi nici nu sunt perspective pentru reînceperea activităţii, a precizat FORT.

Reprezentanţii FORT susţin că au solicitat informaţii direct la operatoriii vamali, însă aceştia susţin că şi dacă situaţia este remediată, în weekend nu se va lucra.

"FORT solicită urgent remedierea situaţiei şi desfăşurarea activităţii şi în weekend pentru a recupera timpul pierdut", potrivit sursei citate.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
04 Jul 15:33
Asa si daca firma mea are erori in sistem si nu trimite declaratiile la zi la fisc ori nu plateste impozitul la timp ce se intampla oare? Ar trebui ca autoritatile sa fie date in judecate si sa raspunda cu bani cei responsabili. Si culmea ei sunt vinovati si tot ei nu lucreaza in weekend...
Răspunde
1 -4
basestii + kovesi la brutarie!
04 Jul 11:49
Asta e un lucru bun. Remember SCHENGEN? Hahahaha!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?