Valentin Popa nu se încurcă cu mărunţişuri, vrea să modifice legile educaţiei

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat luni că în următoarele zile va definitiva lista unui consiliu consultativ ce ar urma să se ocupe inclusiv de elaborarea unei noi legi a educatiei, anunţă Agerpres.

 


Valentin Popa a susţinut că îşi doreşte ca noua lege a educaţiei "să dureze 20 de ani şi să nu fie schimbată în şapte ani de mai mult de 20 de legi". 

Alte probleme pe care ministrul Educaţiei vrea să se rezolve în mandatul său sunt cele legate de numărul săptămânal de ore ale elevilor, numărul de discipline, de controversa 'creşterea numărului de discipline sau mai puţine discipline cu mai multe continuturi', dar si de cea mai importanta problema legata de continutul fiecarei discipline in parte", a precizat ministrul, în Parlament. 

Valentin Popa susţine că din consiliu vor face parte academicieni, profesori universitari, profesori de liceu, specialişti din domeniul educaţiei, atât din ţară, cât şi din străinătate.
 


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?