Valea Jiului este una dintre cele mai sărace zone din România

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Câteva sute de oameni trăiesc într-o sărăcie greu de imaginat, la marginea Petroşaniului. Cartierul lor, unul dintre cele mai vechi din oraş, şi-a pierdut numele originar. Acum, toată lumea îl ştie sub denumirea de "Bosnia", aşa cum apare de altfel şi pe un indicator rutier. Oamenii de aici trăiesc din pensii de 200 - 300 de lei sau din alocaţiile copiilor.


În cartierul "Bosnia" din Petroşani, primele case au apărut în urmă cu zeci de ani, când au luat amploare exploatările miniere din Valea Jiului. Acum, cartierul arată precum ruinele fostei uzine de preparare a apei din apropiere. Străzile nu au fost niciodată asfaltate, despre canalizare sau iluminat public nici nu poate fi vorba.

"De când s-a inventat cartierul ăsta, n-avem drum, n-avem canalizări. Este rău şi foarte rău. Ne lipsesc acoperişuri la case, canalizare. Sărăcia îi până la Dumnezeu", spun locuitorii.

În cartier sunt peste 100 de case, fiecare adăpostind cel puţin două familii. Aproape nimeni nu are loc de muncă. "Nu-i problemă, că niciun om nu moare de foame, la o adică. Că fură, că munceşte, asta e", au mai spus aceştia.

La marginea Petroşaniului, speranţa a murit de mult. Oamenii de aici nu se gândesc decât la ziua de mâine, în care trebuie să facă faţă sărăciei. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?