Vaclav Klaus are acum cale liberă pentru semnarea Tratatului de la Lisabona

 
Foto:  europarl.europa.eu
Foto: europarl.europa.eu
Curtea Constituţională cehă a anunţat marţi că Tratatul de la Lisabona este conform Constituţiei ţării, condiţie necesară ratificării complete a tratatului.

Acum, textul trebuie semnat de preşedintele Vaclav Klaus şi astfel se va încheia procesul de ratificare în UE. "Tratatul de la Lisabona nu este în contradicţie cu ordinea constituţională cehă", a declarat preşedintele Curţii, Pavel Rychetsky.

Această decizie deschide calea semnării tratatului de către Klaus, singurul lider din UE care încă nu a semnat textul. Menit să permită o mai bună funcţionare a UE în 27 de membri, tratatul trebuie ratificat de toate ţările din UE pentru a intra în vigoare.

Klaus a spus vineri că nu mai pune condiţii pentru ratificare, după ce liderii europeni au acceptat să acorde Pragăi derogarea pe care o solicitase, derogare ce ar urma să împiedice restituirea bunurilor germanilor sudeţi confiscate după Al Doilea Război Mondial.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?