Vaccinul tetravalent ajunge în ţară pe 28 februarie. Bodog: Legat de vaccinul hexavalent am temeri

 

Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog, a declarat, vineri, la Arad, că vaccinul tetravalent va ajunge în ţară în 28 februarie, iar legat de vaccinul hexavalent are "temeri", dar speră să se rezolve şi această problemă în termen de două luni.

"Pentru vaccinul tetravalent acum două zile am semnat, va intra săptămâna viitoare, în data de 28 are termen de livrare, va intra în toată ţara", a spus Florin Bodog.

În ceea ce priveşte vaccinul hexavalent, ministrul Sănătăţii a afirmat că procedura încheiată anul trecut a fost incorectă, scrie Mediafax.

"Puteam să-mi asum această decizie, dacă îmi asumam decizia puteam fi acuzat de abuz în serviciu la un moment dat. Am ales varianta legală de a anula contractul, am făcut o procedură foarte scurtă, contractul va putea fi semnat la începtul săptămânii viitoare. Ceea ce am făcut în paralel, am avut discuţii deja cu reprezentanţii firmei la cel mai înalt nivel, în aşa fel încât să menţină preţul pe care l-am obţinut la licitaţie. Am fost acuzat că, prin faptul că am anulat contractul, voi obţine un preţ crescut la vaccin. S-a şi încercat de alfel să se vehiculeze această informaţie. Am fost asigurat inclusiv ieri (joi - n.r.) de faptul că se va menţine preţul cel mai scăzut pe care l-am obţinut prin procedura de licitaţie", a declarat Bodog.

Acesta a adăugat că a început "o procedură de acord cadru multianual", pentru a asigura necesarul de vaccin permanent şi să nu mai existe probleme cu stocurile.

"Pentru vaccinul pe care l-am semnat există stoc suficient. Am temeri cu privire la vaccinul hexavalent în ceea ce privete stocurile, pentru că, din cauză că lipseşte de pe piaţă vaccinul de hepatită B, ca urmare a unor probleme de producţie, s-a făcut o modificare de schemă de vaccinare şi se foloseşte tot vaccinul hexavalent, dar eu sper că în două luni se rezolvă problema de producţie de vaccin de hepatită B şi se rezolvă şi această problemă.Vom asigura vaccinuri pentru toţi copiii", a afirmat ministrul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?