V-aţi făcut planuri de weekend? Vremea se va mai încălzi de duminică

 

Vremea se încălzeşte uşor şi se ameliorează ca aspect în jumătatea de vest a ţării. Doar izolat, va mai ploua slab, mai ales în zonele montane. În regiunile din jumătatea estică însă, vremea se menţine răcoroasă şi va ploua pe arii relativ extinse în Muntenia şi Dobrogea, unde izolat se pot cumula peste 10...15 l/mp şi local în Moldova şi estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16...17 grade în Moldova şi în estul Transilvaniei şi 23...24 de grade în Banat şi Crişana.

Şi în Capitală vremea se va menţine în general mohorâtă şi răcoroasă, cu cel mult 19 la amiază. Temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat. 

În Carpaţii Orientali şi Meridionali cerul va fi mai mult noros şi peste zi, trecător va ploua, în timp ce în restul zonei montane, izolat vor cădea ploi de scurtă durată. Vântul continuă să sufle mai tare pe creste. În aceste condiţii termometrele vor indica la amiază 17 grade la Stâna de Vale, 15 în Predeal, 14 la Păltiniş, 13 în Semenic, 12 la Sinaia şi 8 sus pe Ceahlău. Duminică, ploile se răresc şi se încălzeşte uşor. Ceva nori prin Carpaţii Orientali, unde, izolat vor mai fi condiţii să plouă slab. Vântul se mai domoleşte şi nu trece de moderat.

Pe litoral vremea este instabilă şi s-a răcit uşor. Peste zi va ploua, cantităţile de apă pot fi mai însemnate, iar vântul temporar va sufla tare, depăşind la rafală 50...55 km/h. La amiază vor fi 21…22 de grade, iar apa mării va avea între 20 şi 22 de grade. Mâine însă ploile se răresc şi se încălzeşte uşor, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 24 de grade.

Duminică, vremea îşi îmbunătăţeşte aspectul şi se încălzeşte uşor în toate regiunile. Ceva nori şi condiţii pentru ploi slabe, izolate doar în estul ţării, la începutul zilei. Vântul va continua să sufle mai tare pe litoral si în sudul Banatului. Temperaturile maxime trec de 20 de grade în toate regiunile şi ajung la 26 de grade, frecvent, în Câmpia Română şi Câmpia de Vest, poate chiar 27 de grade izolat. 

Ultima zi a săptămânii vine în Bucureşti cu soare şi 25…26 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cel mult moderat.

Luni, vremea se menţine frumoasă şi devine uşor mai caldă decât ar fi normal la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade la Miercurea Ciuc, Suceava şi Constanţa şi 29 de grade la Arad şi Timişoara. Vântul va avea intensificări temporare în Banat, sudul Crişanei şi pe crestele montane, iar dimineaţa, izolat e posibil să se aşterne ceaţa. 

Bucureştenii au parte la început de săptămână de cer variabil, vânt cel mult moderat şi în jur de 26 de grade la amiază.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
pusa
12 Sep 09:56
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: popa1954@yahoo.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?