UTOPIA din bugetul pe 2015: Guvernul va încasa cu 7,5 miliarde lei mai mult!

 
De unde vor veni banii din bugetul pe 2015?
De unde vor veni banii din bugetul pe 2015?

BUGETUL pe 2015, amânat pentru ceasul al 12-lea de premierul Ponta şi născut în condiţiile vitrege ale negocierilor cu FMI, ascunde tot felul de SURPRIZE. Pe lângă lovitura sub centură aplicată DNA-ului şi procurorilor, Bugetul domnului Ponta se bazează şi pe cifre utopice, greu de transpus în realitate.

Potrivit proiectului de buget, veniturile sunt estimate în creştere cu 7,5 miliarde lei, scrie Capital.ro.

În acelaşi timp, cheltuielile de personal şi cele cu funcţionarea statului sunt mai mici. Cele mai mari creşteri de cheltuieli sunt prevăzute pentru investiţii cu 8,4 miliarde lei şi pentru asistenţă socială, cu 2,67 miliarde de lei mai mult decât în 2014.

De unde va încasa statul mai mult? Potrivit proiectului, bugetul va colecta în plus de la impozitul pe profit  670 milioane lei, din impozitul pe venit şi salarii 2,3 miliarde, din taxele pepe proprietate 100 milioane lei, din TVA 1,6 miliarde lei,  din accize 1,42 miliarde. Suma primită de Uniunea Europeană ar urma să fie cu 4 miliarde lei mai mare decât în 2014.

În acelaşi timp, este estimată o scădere a încasărilor din CAS de 2,1 miliarde lei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Stan
11 Dec 13:32
NU vreau sa supar pe nimeni, dar eu sunt sigur ca guvernul nu fabuleaza de loc ! Imi aduc aminte ca si Ceausescu cand era la ananghie deseori se consulta cu ...Bula ! Ca sa creasca valoarera leului - care la vremea respectiva era destul de mica - una din initiative a fost facuta insa nu in Romania ...ci in Japonia !!! Costumele traditionale ale femeilor japoneze erau inchise cu niste nasturi metalici care nu erau altceva decat lire italiene, la care se dadusera 4 gauri !!!
Oare de ce sa nu folosim aceaiasi metoda de ridicare a valorii leului actual romanesc - in loc sa tiparim ...plastic mai bine fabricam un leu metalic( ca tot nu este suficienta moneda pe piata !) - il gaurim (sic !) si il "vindem" in occident pe post de nasturi metalici cu 2 lei bucata !!!
Răspunde
0 0
dan
11 Dec 14:00
6 Pentru ca tarile au trecut la alt etalon decat aur/moneda ,la etalonul putere de cumparare .......,pentru acel etalon aur/moneda ar trebui o acoperire mare in aur la bnr .Ce zice bnr-ul ? Ca nu-i mai trebuie aur ,are destul ....deci ...utopie.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?