USR nu-i dă pace Gabrielei Firea și companiilor sale municipale

 

Liderul USR București, Roxana Wring, spune că cele 22 de companii au primit împrumuturi fără dobândă și fără garanții, au beneficiat de majorări de capital social din bani publici și au primit contracte și lucrări prin încredințare directă.Liderul USR București, Roxana Wring, consilier în CGMB, a sesizat marți Comisia Europeană privind ajutorul de stat ilegal acordat companiilor municipale de către primarul Gabriela Firea. Ea spune că aceste companii au beneficiat de nu mai puțin de 600 de milioane de euro din bugetul Capitalei, deși instanța a decis că au fost înființate ilegal. 

 
Wring spune că cele 22 de companii au primit împrumuturi fără dobândă și fără garanții, au beneficiat de majorări de capital social din bani publici și au primit contracte și lucrări prin încredințare directă.
 
 
”Cele 22 de companii municipale au primit din bugetul Capitalei peste 600 de milioane de euro, bani pe care i-au folosit pentru sedii, salarii, autoturisme și cheltuieli de funcționare. În plus față de aceste sume, companiile au primit și contracte în condiții necompetitive pentru bugetul public. Mai precis, serviciile au fost fie supra-evaluate, fie de slabă calitate, iar singurul motiv pentru care s-au încredințat contractele a fost pentru a justifica existența acestor companii”, a semnalat Wring, într-o postare pe Facebook.
 
Toate companiile municipale au fost înființate ilegal, conform deciziei Curții de Apel București. De la anunțarea deciziei și până acum, Gabriela Firea nu a făcut absolut nimic pentru a pune în aplicare decizia instanței, dimpotrivă, ”companiile toacă bani nestingherite și dau salarii nemeritate unor cohorte de clienți politici ai Gabrielei Firea și ai PSD”.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?