USR și-a lansat, după mult timp, campania ”Fără penali în funcții publice”. Ce plan au

Astăzi s-a lansat oficial campania naționala de strangere de semnături de modificare a Constituție “Fără penali in funcții publice” susținută de USR. Concret, USR următoarele șase luni pentru strângerea celor 500.000 de semnături necesare pentru schimbarea Constituției, astfel încât cei care au fost condamnați definitiv pentru infracțiuni comise cu intenție, să nu mai poată ocupa funcții publice. Membrii grupului de inițiativă au explicat că în prezent, pentru a obține o slujbă măruntă precum cea de portar este nevoie de cazier curat, în vreme ce demnitar poate fi chiar și o persoană condamnată.

”Este inamisibil să ți se ceară un cazier curat dacă ești portar la Camera Deputaților și să nu trebuiască de prezinți niciun cazier, ba chiar să fii recomandat să fii președintele Camerei, deși ai cazier. Așa că cetățeanul poate să aleagă ce vrea el, am mai văzut. Între Baraba și Iisus, cetățeanul a ales pe Baraba. Fura de la ei, era un hoț, dar când avea bani le dădea de băut și era simpatic”, a spus la rândul său Eugen Vasiliu, reprezentant al Grupului pentru Dialog Social. 

Cei 19 membri ai comitetului de inițiativă, din care fac parte scriitorul Gabriel Liiceanu, filosoful Mihai Șora, membrii mișcării de stradă REZISTENȚA și președintele asociației Colectiv, au fost primii care și-au pus semnătura pe liste și au îndemnat toți cetățenii să le urmeze exemplul pentru a interzice accesul în funcții publice persoanelor care au fost condamnate la închisoare pentru că au săvârșit infracțiuni cu intenție.

”Noi credem că orice cetățean de bună credință va semna această acețiune. Este foarte simplu: nu putem să-l facem pe țap grădinar. Dorim să fim reprezentați în funcții publice de oameni cinstiți și de oameni care știu ce să facă pentru această țară”, a explicat vicepreședintele Forumului Democrat al Germanilor din România, Klaus Fabritius.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?