USR face presiuni pentru alegerea primarilor în două tururi

 
Stelian Ion
Stelian Ion

Uniunea Salvaţi România a cerut ALDE – al cărei reprezentant conduce Comisia specială comună pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală – să deblocheze lucrările acestei şedinţe, pentru a putea fi aprobate, în regim de urgenţă, modificările legislative care să permită revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, se arată într-un comunicat de presă al USR.

USR cere reprezentanţilor ALDE şi Pro România să se alăture Opoziţiei în ceea ce priveşte demersurile de adoptare rapidă, în plen, a modificărilor legislative, pentru ca localităţile ţării să fie conduse, începând de anul următor, de oameni reprezentativi, care se bucură de încrederea multor cetăţeni.

”În urma şedinţei de astăzi a grupurilor parlamentare ale USR, am decis să facem toate demersurile pentru deblocarea lucrărilor Comisiei speciale în materia legilor electorale. Este foarte important ca, în perioada următoare, Camera Deputaţilor să dea un vot pe proiectul de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Acest proiect de lege este pe masa Comisiei încă din luna iunie. Comisia este prezidată de un membru ALDE, aşa că le solicităm parlamentarilor ALDE şi Pro România să reluăm discuţiile în această comisie. În această comisie, PSD nu deţine majoritate, astfel că, dacă există voinţă politică din partea celorlalte partide din Opoziţie, nu este niciun impediment pentru a se da un raport în zilele următoare pe proiectul de lege, urmând ca acesta să ajungă la vot final în plenul Camerei Deputaţilor.

Trebuie luată o decizie rapid, pentru că se apropie alegerile locale şi orice modificare de legislaţie electorală trebuie din timp adoptată şi publicată în Monitorul Oficial. Noi vrem ca următoarele alegeri locale, cele din 2020, să se desfăşoare după regula alegerii primarilor în două tururi de scrutin”, a declarat Stelian Ion, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Diaspora
23 Sep 20:37
Stelica ti-a luat-o inainte acum o luna Tolomac al lui Baselu.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?