USR cere urgentarea moţiunii de cenzură: Fiecare zi ce trece întăreşte poziţia premierului Dăncilă

 
Stelian Ion
Stelian Ion

Liderii grupurilor parlamentare ale USR, Stelian Ion şi Adrian Wiener, au lansat, luni, o invitaţie tuturor liderilor partidelor din Opoziţie de a participa la o discuţie privind necesitatea urgentării depunerii moţiunii de cenzură

Aceștia consideră că orice zi care trece aduce avantaje Guvernului Dăncilă şi PSD. 

„Am observat că se tărăgănează foarte mult o decizie a ALDE şi Pro România cu privire la moţiunea de cenzură. Ca urmare, am invitat toţi liderii grupurilor parlamentare la o întâlnire, mâine, pentru a avea o discuţie în cadru larg referitor la urgentarea depunerii moţiunii de cenzură. Dorim prin aceasta să-i punem pe colegii din ALDE şi Pro România în postura de a-şi exprima, în mod clar, opţiunea cu privire la semnarea şi susţinerea moţiunii de cenzură”, a declarat Stelian Ion, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor.

Potrivit USR, moţiunea de cenzură ar trebui depusă cât mai repede, fără să se mai aştepte strângerea celor 233 de semnături - minimul necesar pentru adoptarea moţiunii de cenzură, întrucât la acest moment condiţiile regulamentare pentru depunerea moţiunii de cenzură sunt îndeplinite.

„Fiecare zi ce trece nu face decât să întărească poziţia premierului Viorica Dăncilă, care recurge la mijloace incorecte pentru a prelua, la bucată, deputaţi din alte partide. În aceste condiţii, credem că este neapărat necesar să depunem cât mai repede această moţiune de cenzură pentru că ea tranşează această criză. Cei care au intrat mai nou în Opoziţie trebuie să-şi definească foarte clar poziţionarea faţă de moţiunea de cenzură. Nu poţi să pretinzi că ai intrat în Opoziţie şi tu să vii cu tot felul de condiţionări absurde cu privire la semnarea şi susţinerea acestei moţiuni”, a precizat Stelian Ion.

USR anunţă că este consecventă şi susţine orice demers parlamentar care va duce la răsturnarea Guvernului Dăncilă, guvern care şi-a dat cu vârf şi îndesat măsura incompetenţei.

"După adoptarea moţiunii de cenzură, USR va susţine în Parlament orice nou guvern din care nu face parte PSD, cu îndeplinirea anumitor condiţii. Alianţa USR PLUS este pregătită să intre la guvernare după alegeri parlamentare anticipate, care să scoată România din criza politică, economică şi morală generată de PSD", a transmis USR.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Diaspora
16 Sep 17:27
Ponta nu misca pixul pana nu obtine marea cu sarea in conditiile astea tulburi ale opozitiei formale PNL-USR, Alde s-a destramat, ungurii deja fac misto de Orban si au dreptate, plus de asta, Stelu parca avea de lamurit in USR cum sta treaba cu turnatorii la securitate minori in conflictul intern cu prezidentialul lor. A lamurit-o sau nu?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?