USR, atac la Guvern: ”Impozitarea pensiilor speciale de peste 10.000 lei este o păcăleală”

 
USR
USR
FOTO: Inquam Photos / George Calin

USR consideră că taxa de solidaritate, aplicată la un prag de 10.000 de lei, va viza maximum jumătate din pensiile speciale, iar celelalte vor rămâne întregi.

Cu un ochi la gaura uriașă din bugetul de stat și cu celălalt la viitoarele alegeri, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a vorbit despre introducerea unei „taxe de solidaritate” pentru pensiile speciale care depășesc 10.000 de lei.

USR consideră că ”ministrul aspirant la statutul de candidat la Președinție nu a spus, însă, ce nivel va avea taxa de solidaritate. Cum nu a spus nici că, aplicând-o de la un prag de 10.000 de lei, ea va viza maximum jumătate din pensiile speciale, celelalte rămânând întregi bine mersi”.

”Pe datele Casei Naționale de Pensii aferente lunii mai 2019, pensia medie a celor 3.790 de foști magistrați este de 18.180 lei, iar pensia media a celor 1.452 de foști angajați din sistemul aeronautic civil este de 10.875 lei. În cazul celorlalte categorii - foști parlamentari, funcționari publici parlamentari, membri ai Corpului diplomatic, angajați ai instanțelor și parchetelor și reprezentanți ai Curții de Conturi – pensia medie este sub 10.000 de lei, de unde putem deduce că sunt mai puțini beneficiari peste pragul indicat de Teodorovici.

Ministrul de Finanțe nu a spus nimic nici despre pensiile de serviciu ale celor care lucrat în sistemul de siguranță publică și în servicii, chiar dacă este vorba despre peste 140.000 de beneficiari, iar pensiile sar bine, în unele cazuri, peste pragul de 10.000 de lei.

În plus, să nu uităm că PSD și-a descoperit „grija” pentru plafonarea pensiilor speciale după ce, în urmă cu circa două săptămâni, Guvernul a dat prin OUG pensii speciale primarilor, șefilor de CJ-uri și adjuncților acestora, pe motiv că au un „rol complex” și că activitatea lor impune „un grad sporit de responsabilitate și respectarea și îndeplinirea cerințelor cetățenilor”, afirmă cei de la USR.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
contributivitate
16 Jul 10:55
Special = FURT ? Contributivitatea e singurul criteriu legal. Exemplu: Asiguratorul poate despăgubi accidentarea unui Rols Royce plătind (toate) micile contribuții ale tuturor asiguraților ? Special pare joc piramidal unde unii pot fi mai speciali ca alții la 45 de ani cu reangajare tot la institutie de stat ?
Răspunde
0 0
USR nu spune e multumit ,Gică Contra ?
16 Jul 05:19
Dl ministru a vorbit de pensii de peste 10.000 de lei ,nu de categoriile sociale beneficiare.Asa ca magistrații vor avea din ce trăi,cț mă gndeam la fostul Procuror General,ca judecătorii care l-au condamnat pe Dragnea nu toti s-au pensionat,mai au de lucru.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?