Ursus Breweries a cumpărat 71% din Bere Azuga de pe piaţa Rasdaq, pentru 7,15 milioane euro

 
Foto: wordpress.com
Foto: wordpress.com
Ursus Breweries, subsidiara producătorului american de bere SABMiller a achiziţionat 71% din acţiunile Bere Azuga (BEGY) de pe piaţa Rasdaq, potrivit comunicatului transmis de noul proprietar, suma plătită de acesta fiind de 7,15 milioane euro.


"Compania Bere Azuga este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi avea o valoare de piaţă, în ultima zi de tranzacţionare anterioară acestei comunicări, de 9,3 milioane euro, la o valoare per acţiune de 1,73 euro. Valoarea brută a activelor achiziţionate este de 24,8 milioane euro", se arată într-un comunicat de presă.

Ursus Breweries vrea să obţină aprobarea Consiliului Concurenţei în vederea lansării unei oferte publice de cumpărare a titlurilor pe care nu le deţine în cadrul Bere Azuga.


"Ne bucurăm că putem adăuga în portofoliul Ursus Breweries una dintre cele mai renumite mărci româneşti. Este o responsabilitate pentru noi să păstrăm tradiţia românească a acestei mărci şi o oportunitate în acelaşi timp să îi construim un profil şi o vizibilitate la nivel naţional", a declarat Stephan Maria Weber, preşedintele Ursus Breweries.

Compania Bere Azuga are o cotă de piaţă estimată la 0,6% şi deţine mărcile de bere Azuga şi Valea Prahovei.

Bere Azuga a raportat pierderi de 4,24 milioane lei (1,16 milioane euro) în primele nouă luni din 2008, după ce în perioada similară din 2007 obţinuse un profit de 875.000 lei.

Afacerile producătorului de bere au sporit nesemnificativ - cu 3% - la 24,07 milioane lei, aproximativ 6,61 milioane euro, în intervalul ianuarie - septembrie 2008, comparativ cu nivelul cifrei de afaceri din intervalul similar din 2007, de 23,34 milioane lei.

Titlurile Bere Azuga se tranzacţionează la categoria de bază a pieţei Rasdaq, secţiunea XMBS, sub simbolul BEGY.

Ursus Breweries, subsidiară a SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, unde deţine patru fabrici de bere la Cluj-Napoca, Timişoara, Buză şi Braşov. Mărcile Ursus Breweries sunt Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Redd's, Timişoreana, Stejar, Ciucaş şi Pilsner Urquell.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?