Unu din cinci studenţi români din Marea Britanie se aşteaptă la datorii pentru studii de 50.000 euro

 

Studenţii români înscrişi la facultăţi din Marea Britanie estimează că vor avea datorii la momentul absolvirii, unu din cinci se aşteaptă să aibă datorii pentru studii de peste 50.000 de euro şi unu din doi, de peste 25.000 de euro, potrivit unui studiu publicat miercuri, citat Mediafax.

Studiul "Sodexo Universitary Lifestyle Survey", realizat în rândul studenţilor înscrişi la universităţile din Marea Britanie, arată că aproximativ 6.000 de români au studiat acolo în anul universitar 2013- 2014, iar opt din zece studenţi îşi doresc o diplomă de licenţă pentru a obţine un loc de muncă mai bun în viitor.

În studiu au fost analizate motivaţiile în alegerea unei universităţi, presiunile financiare şi sociale ale studenţilor, atitudinea acestora faţă de educaţia superioară, precum şi aşteptările lor după absolvire.


Din document rezultă că studenţii care urmează o facultate în Marea Britanie estimează că vor avea datorii financiare la momentul absolvirii.

"Aproape 1 din 5 studenţi (17 la sută) se aşteaptă să acumuleze datorii pentru studii mai mari de 50.000 de euro. În 2012, doar doi la sută dintre studenţi estimau că se vor afla în această situaţie. În acelaşi timp, 58 la sută dintre studenţi estimează că vor acumula datorii de peste 25.000 de euro. Aproape o treime din totalul studenţilor apreciază că sumele împrumutate pentru a-şi finanţa studiile universitare sunt prea mari", se arată în studiu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
10 Sep 16:13
Ies direct sclavi la camatari. Vreti sa studiati in UK, stati un numar si la nenea camataru'! Noroc ca in UK, daca ramai acolo, banii astia se pot plati relativ usor in 2-5 ani de stat capra!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?