Gabriel Oprea, întâlnire cu parlamentarii UNPR: Nu am nimic de ascuns. Ce le-a spus senatorilor

 

Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, a convocat deputaţii UNPR la o reuniune de urgenţă, la ora 13.30. Anterior, acesta s-a întâlnit şi cu senatorii formaţiunii. Unul dintre seantori a declarat pentru realitatea.net că în cadrul şedinţei s-a făcut o scurtă analiză după accidentul în care a murit poliţistul, iar Oprea le-a transmis că a trecut criza politică, dar că trebuie să fie atenţi la ce pot învăţa din acest episod.

"Ce pot să vă spun este că nu am nimic de ascuns. Se va dovedi acest lucru.  Nu am avut nicio zi de concediu, se poate verifica. Tragedia este că un om a murit. Am o întâlnire cu deputaţii, este normal, sunt 45 de parlamentari.  Viteza o va stabili Parchetul. Nu este treaba mea ca demnitar. Nu e treaba mea ca demnitar. Nu avem voie conform legii sa vorbim despre aspecte care ţin de ancheta penală.  Este vorba de un echipaj de poliutie pe care il are fiecare ministru de interen. Nu am nimic de ascuns. Eram în timpul serviciului. Tragedia estec ă un coleg a murit", a spus Oprea.

Totodată, potrivit aceluişi senator, Gabriel Oprea a reiterat că UNPR va susţine în continuare Guvernul Ponta. Întâlnirea cu deputaţii va avea loc la Parlament.

Reamintim că ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat, luni seară, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu va demisiona, după ce președintele Klaus Iohannis l-a sfătuit să plece din funcție. Oprea a afirmat că  implicațiile declarațiilor făcute de șeful statului sunt "exclusiv de natură politică" și s-a declarat nevinovat, punctând că "o demisie la acest nivel de responsabilitate și, implicit, asumarea unei vinovății care nu există, nu pot fi nici monede de schimb politic și nici artificii mediatice".

"În cursul întâlnirii de la Cotroceni, din această seară, președintele Klaus Iohannis m-a sfătuit, într-adevăr, să iau în considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului în care a fost gestionată comunicarea pe durata ultimelor zile.

Consider că implicațiile acestor declarații nu sunt instituționale, ci exclusiv de natură politică.

Sfatul transmis de președintele Klaus Iohannis poate fi pus în contextul opțiunilor exprimate frecvent de domnia sa în ceea ce privește culoarea politică a Guvernului. Cu toate acestea, consider că, indiferent de situație, oportunitatea unei demisii ține întotdeauna de adevăr și de lege. În acest moment, există o anchetă penală în curs și cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigină este să se afle adevărul.

O demisie la acest nivel de responsabilitate și, implicit, asumarea unei vinovății care nu există, nu pot fi nici monede de schimb politic și nici artificii mediatice. Într-un stat de drept, respectarea legii este mai importantă decât jocurile politice sau de imagine, iar eu voi respecta legea de fiecare dată.

Așadar, în ceea ce mă privește, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat și, prin urmare, voi continua activitatea în cadrul Guvernului.


L-am informat pe domnul Președinte, informez și opinia publică, cu privire la atitudinea mea, consecventă, de a asigura stabilitatea politică a guvernului din care fac parte, de a-mi păstra cuvântul dat. 


Îl asigur pe președintele Klaus Iohannis că relația instituțională va continua în parametri firești, că UNPR va continua să susțină proiectele Președintelui României privind securitatea națională, la fel cum va continua să susțină Guvernul condus de Victor Ponta.

Dincolo de emoția publică, consider că oamenii de stat au obligația să dea curs în primul rând rațiunii și să se raporteze întotdeauna la lege", precizează Gabriel Oprea în cadrul unui comunicat de presă. 

Șeful statului Klaus Iohannis a declarat, luni seară, la Palatul Cotroceni, că l-a sfătuit pe vicepremierul Gabriel Oprea să își dea demisia pentru "proasta gestionare a crizei". În acest sens, Iohannis a subliniat că "într-o astfel de criză apare foarte multă emoție și opinia publică are dreptul la informații și la luări de poziții publice din partea celor implicați, din partea șefilor celor implicați". În viziunea sa, "întreaga comunicare pe acest accident a fost catastrofală".
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?