Unii elevi de la Colegiul Economic din Cluj învaţă până la ora 21.00

 
La Cluj, o mie de elevi ai Colegiului Economic sunt nevoiţi să inveţe în ture, pentru că şcoala a intrat în reparaţie. Cei mai dezavantajaţi sunt cei care termină orele seara târziu, la ora 21.00. Copii pleacă întotdeauna obosiţi, iar unii dintre ei, care fac naveta, sunt nevoiţi să se învoiască la ultima oră pentru a prinde autobuzul spre casă.

Conducerea colegiului promite că va încerca să găsească bani pentru a repara în cât mai scurt timp a doua aripă a colegiului.


Elevii au ajuns în acestă situaţie pentru că una dintre cele trei clădiri ale şcolii a fost retrocedată, iar alta a intrat în reparaţie.
"Avem 35 de clase care funcţionează în 14 săli de clase. Am organizat procesul de învăţare de la 7.00 la 14.00 şi de la 14.00 la 21.00, iar restul de şapte clase învaţă la liceul vizavi", spune directorul Colegiului Economic, Rodica Iliescu.

Conducerea colegiului Economic Cluj a primit de la Guvern o parte din banii pentru renovarea celui de-al doilea corp de clădire, dar n-au fost suficienţi. Conducerea colegiului aşteaptă ca primăria să organizeze licitaţie pentru găsirea unei firme care să continue renovarea.

"Imobilul este monument istoric şi în acest context nu se poate interveni cu lucrări simple, e nevoie de expertize şi restaurare", spune reprezentantul primăriei, Ramona Boian.print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?