UNICEF: 46% din cazurile de violenţă împotriva copiilor, neevaluate corect de asistenţii sociali

 
Semnal de alarmă tras de Unicef
Semnal de alarmă tras de Unicef

Numărul cazurilor de violenţă împotriva copiilor raportate reflectă doar o mică parte din numărul violenţelor care au loc, o analiză a UNICEF arătând că doar 54 la sută dintre acestea au fost evaluate corect de asistenţii sociali, informează, joi, Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) precizează că, în 2011, au fost raportate 11.000 de cazuri de violenţă împotriva copiilor.

"Multe dintre aceste cazuri au fost de neglijare a copiilor, urmate de abuz emoţional, fizic şi sexual. Cu toate acestea, se consideră că numărul de cazuri raportate reflectă doar o mică parte din cazurile de violenţă. Datele UNICEF arată că, atunci când un copil face ceva greşit, prima reacţie a 54 la sută dintre părinţi este de a ridica vocea, iar 11 la sută dintre părinţi pălmuiesc imediat copilul sau îl trag de păr. Chiar şi profesioniştii care lucrează cu familiile şi ar trebui să protejeze copiii sunt influenţaţi de această normă socială: o evaluare a UNICEF a arătat că doar 54 la sută din cazurile de violenţă au fost evaluate corect de către asistenţii sociali chiar dacă ei au fost pregătiţi în acest sens", se arată în comunicat.


Potrivit sursei citate, secretarul de stat Ioana Liana Cazacu, din Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi din cadrul MMFPSPV, şi reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, au semnat joi un acord de parteneriat pentru prevenirea violenţei împotriva copiilor.

Documentul, valabil până în 2017, stabileşte principalele direcţii de colaborare pentru a asigura şanse egale de dezvoltare pentru toţi copiii, fete şi băieţi din România, cu precădere pentru cei mai vulnerabili şi marginalizaţi, prin oferirea de protecţie împotriva oricăror forme de violenţă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?