Ungurii vor pământ românesc. Rus: Voi cumpăraţi, noi vă cucerim! La prostie răspunzi în multe feluri

Ungurii vor pământ românesc. Rus: Voi cumpăraţi, noi vă cucerim! La prostie răspunzi în multe feluri / Foto: MEDIAFAX
Ungurii vor pământ românesc. Rus: Voi cumpăraţi, noi vă cucerim! La prostie răspunzi în multe feluri / Foto: MEDIAFAX

Poziţia oficialilor maghiari în ceea ce priveşte intenţia statului ungar de a cumpăra pământ românesc nu ar trebui să ne îngrijoreze, spune, la Realitatea TV, Ioan Rus. "Dacă un stat are ca politică de stat ideea de a cumpăra pământul altui stat, sigur că statul respectiv poate să aibă şi el politică de stat în contrapartidă - 'Voi cumpăraţi, noi vă cucerim!'", a adăugat fostul ministru de Interne.



"Dacă un stat are ca politică de stat ideea de a cumpăra pământul altui stat, sigur că statul respectiv poate să aibă şi el politică de stat în contrapartidă: adunăm şi noi toţi privaţii şi îi punem să cumpere jumătate din Budapesta sau dacă te ţii mai tare decât ei, spui "Bun, voi cumpăraţi, noi vă cucerim!" Adică la prostie poţi răspunde în multe feluri...", a spus Ioan Rus, la Realitatea TV, în emisiunea "Deschide lumea".

În opinia sa, dacă acest demers se dovedeşte a fi mai mult decât un exces de zel al unui funcţionar maghiar, situaţia devine "complet inacceptabilă".

"Cred că actualul prim ministru maghiar, prin reprezentanţii statului, ne spune nouă că o să ne cumpere pământ... În vremea asta, Europa nu se îngrijorează de ce face el, dar noi dăm cu subsemnatul pe faptul că n-o fi stat de drept la noi. Sunt nişte lucruri la care Guvernul României, preşedintele României, instituţiile statului trebuie să... Un stat puternic nu trebuie să se îngrijoreze de treaba asta, un stat slab trebuie să fie extrem de îngrijorat. Eu sper că statul român este încă un stat puternic şi are suficiente instituţii puternice care pot să dea un răspuns corespondent cu starea naţiei şi a poporului nostru. Suntem un popor totuşi mult mai mare decât cel maghiar, chiar dacă el are un vagon de refulări istorice şi de nereuşite în legătură cu care tot învârte. În toată Europa se deschid graniţele, pieţele, oamenii circulă liberi, banii circulă liberi, diplomele circulă liber, este o deschidere, şi este un stat care tot timpul trebuie să revendice ceva. Cred că e inacceptabil pentru Europa treaba asta, nu neapărat pentru noi. Noi, sunt convins că vom răspunde corespunzător la o astfel de atitudine şi chiar sper că statul maghiar să nu aibă o politică, ci să fie un exces al unui funcţionar al statului maghiar în exprimare, o eroare de exprimare ceea ce a spus. Altfel, este absolut inacceptabil, complet inacceptabil", mai spune Rus.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

3 -3
zuzu
10 Jan 12:52
URGENT !!! Urgent trebuie modificata legea, sa nu permita cetatenilor straini cumpararea de terenuri in proprietate !!! Cel mult drepturi de superficie !!!
Răspunde
4 -2
andrada
10 Jan 12:24
Asta ori este extraordinar de prost, ori este ungur, ori este vandut ungurilor, ori este cel mai mare tradator din Romania alaturi de colegii lui.Oare ce bani le iese acestor nemernici care conduc tara asta, care se joaca cu soarta noastra?
Răspunde
5 -2
tara sufera din cauza politrucilor
10 Jan 10:37
Eu nu am incredere in Rus dupa ce l-am auzit la Antena cum s-a exprimat despre romani. E ceva ciudat cu el, desi se da roman patriot
Răspunde
4 -4
Pop Ioan
10 Jan 10:17
Mare e sperietura la rrumuni...
Răspunde
3 -6
DE CE ITI ESTE FRICA DE AIA N-O SA SCAPI
10 Jan 10:36
2 Io zic ca speriatura este a unor revizionisti ( b.o..l.n..a.v.i m.i.n.t.a .l ,doar asa se explica si aberatia cu ungaria mare sau ca ar avea ceva comun cu magaryii)Romanii sunt in drept de a dori sa refaca vechia granita a dacilor pana IN PANONIA OCUPATA DE PRIMITIVII MAGARY ,DISPARUTI ASTAZI DIN TOATA EUROPA FARA A AVEA URMASI .
2 -4
Nume*
10 Jan 10:15
Stati sa vedeti ce pamant romanesc vor mai cumpara ungurii ( adica unguarii sau ungurii romani din tara Ungului romanesc ) cand vor afla ca nu au nimic in comun cu primitivii magary .Nandor Dreisziger din Ungaria - profesor emerit de istorie la Colegiul Regal Militar al Canadei - a enunţat: “Noua ştiinţă a geneticii e utilă studiului trecutului. Geneticienii au aplicat rapid această ştiinţă în examinarea istoriei Ungariei, în special pe subiectul originilor. Cele mai recente cercetări despre etnogeneză - în special asupra aşa-numitei cuceriri de la sfârşitul secolului IX - conduc la revizuirea fundamentală a poveştii. Ştiinţa geneticii arată cine au fost strămoşii şi cine a dat naşterii naţiunii care a apărut în Ungaria cu mai mult de un mileniu în urmă. Echipa Dr. Rasko Istvan (unul dintre cei mai buni geneticieni din Ungaria) după 4 ani de cercetări a luminat aşa-zisa cucerire de la sfârşitul secolului IX a Bazinului Carpatic, printr-un proiect de comparare genetică a populaţiilor actuale din Transilvania şi Ungaria cu scheletele din secolul X. Pe partea maternă, actualele femei din Secuime ori din Ungaria nu sunt descendentele nevestelor sau fiicelor cuceritorilor, ci ale populaţiilor obişnuite din spaţiile respective, legăturile genetice fiind puternice între femeile existente acum şi cele existente în aceleaşi locuri înaintea cuceririi, ceea ce înseamnă că imigrarea din ultimul mileniu nu a reuşit înlocuirea populaţiei. Pe partea paternă, au fost comparaţi bărbaţii elitei din mormintele secolului X cu Secuii şi Maghiarii moderni. Rezultatele investigaţiilor au fost surprinzătoare: alela comună polimorfismului cuceritorilor e absentă printre bărbaţii actuali; altfel exprimat, războinicii prinţului Arpad aparţineau grupului genetic N, ceea ce nu se mai regăseşte acum în Ungaria (cu alte cuvinte, nu s-a găsit nici o legătură genetică între luptătorii lui Arpad şi actuala populaţie ma
Răspunde
7 -10
mishu
10 Jan 02:25
iar dupa ce cumpara bozgorii toata romanica noi dam o lege si spunem ca facem ce vrem pe pamantul lor si dupa ce ne plictisim devine proprietatea statului... banii lor nu-s buni? Am specula prostia

sau mai putem sa mergem sa le spargem botu, e mai realizabil decat prima
Răspunde
12 -10
Nume*
10 Jan 01:23
Asta probabil e un alt text, citat din Platon si Aristotel. Nus' cum dracu' da' toti militiienii aveti o cultura vasta si o gandire luminata. Ar trebui sa--l iei si pe George Maior de la SRL si sa treceti la compunerea unor Tratate politico-militare ca vad ca sinteti mai tari ca Von Clausvitz!

Ungurul ala fara minte a aruncat o bomba si tu si Funar sariti in sus, mai ceva ca familia aia de intelectuali din Drobul de Sare, de parca va doriti sa demonstrati ca prostia n-are frontiere, e universala!
Răspunde
28 -9
parere neautorizata
09 Jan 21:31
D-le Rus apropo de prostie , este neglijabila ptr. ca nu doare dar atentie la ,,naglijenta" . Sa va dau un ex : in America undeva in zona Marilor Lacuri a aparut crapul chinezesc , la inceput convenabil , era foarte usor de prins , era mult , unii au deschis fabrici de prelucrare dar marele rau a venit cand si-au dat seama ca tot pestele autohton a disparut . Acum lupta si cheltuie enorm ptr. eradicarea lui si mai ales ptr. stoparea raspandirii . Asa ca atentie la manifestarile ungurilor asa zisi secui , sa nu ne trezim cand este prea tarziu !
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?