Un tablou de Picasso, estimat la 12 milioane de lire sterline, a fost scos la licitaţie miercuri

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Tabloul "Femme au chapeau", pictat de Pablo Picasso în ultimii săi ani de viaţă şi estimat la 12 milioane de dolari, a fost capul de afiş al licitaţiei de artă impresionistă şi modernă organizată, miercuri, de casa Christie's.
"Femme au chapeau" face parte din colecţia privată a artistului şi regizorului Julian Schnabel - cunoscut publicului în special pentru "The Diving Bell and the Butterfly" (2008), care i-a adus un glob de aur. Din 1989, tabloul pictat de Picasso a fost în centrul colecţiei personale a lui Schnabel, fiind aşezat în sufrageria acestuia, ca o sursă de inspiraţie zilnică pentru proiectele creative ale sale.

Pictat pe 26 august 1971, "Femme au chapeau" poartă dovada productivităţii neobosite a lui Picasso din ultimii săi ani de viaţă. Tabloul este, în fapt, portretul unei femei cu o privire feroce, pictat pe o pânză imensă, care îi dă o prezenţă impozantă.


"Femme au chapeau" a fost expus în cea de-a doua mare expoziţie a picturilor lui Pablo Picasso, la Palais des Papes din Avignon, în mai 1973, la o lună după decesul artistului. Pregătirile pentru această expoziţie începuseră înainte de moartea lui Picasso, artistul fiind cel care s-a ocupat personal de selecţia tablourilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?