Un singur medic lucrează la secţia de urgenţe din Spitalul Judeţean Buzău

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Criza de medici în secţiile de urgenţă este la nivel naţional. Urgenţa Spitalului Judeţean din Buzău funcţionează de trei ani cu un singur medic specializat în domeniu.

Mai mult decât atât, atunci când sunt liberi, medicii cu alte specializări de la Spitalul Judeţean din Buzău fac de gardă. Cadrele medicale au spus că unitatea de primiri urgenţe este asaltată de pacienţi cu probleme nu foarte urgente, gen dureri de măsea, tăieturi, diverse stări de rău, pe care le-ar putea rezolva medicii de familie.

În Harghita, patru dintre cei cinci angajaţi au demisionat, iar ultimul a anunţat că va pleca de la 1 februarie

Medicii de la UPU Ploieşti spun că lucrează câte 30 de ore 

Munca la secţiile de urgenţă este un adevărat infern în multe spitale. Toată lumea se plânge, pacienţii că nu sunt băgaţi în seamă, medicii că lucrează prea mult. Un exemplu este spitalul judeţean din Ploieşti, unde tura pentru medici depăşeşte chiar şi 24 de ore.

Fiecare din cei şase medici ai Urgenţei din Ploieşti consultă sute de bolnavi când este de gardă. Din cauza numărului mic de medici, pacienţii aşteaptă ore în şir pentru o consultaţie. La Urgenţa din Ploieşti există locuri libere, dar nimeni nu se înghesuie la angajare.

Aceeaşi problemă se întâlneşte şi la Serviciul de Ambulanţă Prahova, unde numărul medicilor ar trebui să fie dublu faţă de cel actual.  

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?