Un sfert dintre sportivii chinezi îşi falsifică vârsta pentru a participa la competiţii!

 
Foto: http://rss.xinhuanet.com
Foto: http://rss.xinhuanet.com
"Întinerirea" e o practică comună în sportul chinez. Bănuielile de până acum au devenit certitudini, după ce un test amplu desfăşurat în provincia Guangdong a dezvăluit că aproape un sfert din atleţi şi-au modificat vârsta în acte, pentru a putea concura la diverse competiţii.

Peste 13.000 de sportivi chinezi au fost supuşi unor teste medicale, în principal raze X la nivelul oaselor. Rezultatul a fost şocant: 3.000 dintre atleţi îşi declaraseră o altă vârstă decât cea reală, majoritatea fiind mult mai bătrâni în realitate decât apăreau în acte! Recordmanul a fost un atlet care era cu şapte ani mai în vârstă decât etatea declarată în acte.

Iniţiativa testelor a aparţinut autorităţilor chineze, care încearcă să lovească fenomenul falsificării vârstei la nivelul sportivilor, într-un moment în care Guangdong se pregăteşte pentru organizarea Jocurilor Asiatice, în 2010.

Aproape toate sporturile sunt lovite de acest flagel. Cel mai mediatizat caz s-a petrecut la J.O. de la Beijing, din 2008, când mai multe gimnaste chineze medaliate cu aur au fost suspectate că sunt mai tinere de 16 ani, vârsta minimă necesară pentru a putea concura. După mai multe investigaţii ale forurilor oficiale chineze, gimnastele au fost absolvite de orice vină.

De asemenea, Federaţia Chineză de Baschet a anunţat în 2008 că 26 de sportivi figurau în actele oficiale cu o vârstă falsă. Aceast lucru le permitea să joace pentru echipele de juniori, deşi vârsta lor reală ar fi împiedicat acest lucru.

O problemă asemănătoare există şi în fotbalul asiatic.


Ultimul caz de acest gen a apărut în week-end, când un jucător de badminton care câştigase un titlu regional în China a recunoscut că avea 17 ani la momentul concursului.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?