Un revoluționar vaccin împotriva cancerului va fi testat pe oameni

Un vaccin care a vindecat 97% din tumorile unor șoareci va fi testat în cursul anului 2018 și pe pacienți cu linfoame non-agresive.Pacienții care vor primi acestre vaccinuri și nu vor avea nevoie de chimioterapie, și se așteaptă ca reacțiile adverse să fie numai febră și inflamarea locului în care s-a efectuat vaccinul.

Dacă acest vaccin va fi aprobat cercetătorii, acesta va putea fi pus pe piață în aproximativ un an sau doi.

Vaccinul va activa sistemul imunitar care va ataca tumoarea.

Cercetătorii se așteaptă ca acest medicament să fie eficient în linfoame non-agresive, care afectează anumite celule albe și care răsund în general tratamentelor, dat fiind că cel mai adesea acestea sunt detectate de sistemul imunitar față de formele de cancer care atacă intestinele.

Cercetătorii au implantat două tumori identice în șoareci. Una dinte tumori a fost injectată cu acest vaccin care a activat celulele T. Aceste celule au lansat un răspuns imunitar împotriva substanței ”invadatoare”, precum virușii.

Rezultatele testelor indică faptul că vaccinul poate vindeca mai multe tipuri de cancer dar și faptul că previne apariția acestui tip de îmbolnăvire.

Descoperirea a fost publicată în jurnalul Science Translational Medicine.

sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?