Un pui de rinocer alb s-a născut la o grădină zoologică din Australia: "E un semn de speranţă"

Un pui de rinocer alb s-a născut la o grădină zoologică din Australia
Un pui de rinocer alb s-a născut la o grădină zoologică din Australia / FOTO: http://whozoo.org/

Un rinocer alb s-a născut pe 14 mai la gradina zoologică din Dubbo, în sud-vestul Australiei, unde alţi patru rinoceri au murit în mod misterios, anul trecut, la interval de câteva săptămâni, au anunţat marţi responsabili de la grădina zoologică menţionată, informează AFP.

Rinocerul, un mascul cu o greutate de 50 de kilograme şi care nu a primit încă un nume, este primul pui născut de femela Mopani, a explicat Pascale Benoit, îngrijitoare la Taronga Western Plains Zoo, la 400 de kilometri vest de Sydney, scrie Agerpres.

'Pare că prima ploaie căzută la Dubbo după luni de zile a ajutat la naşterea acestui pui de rinocer', a afirmat ea.

Pentru directorul parcului, Cameron Kerr, naşterea unui rinocer alb (Ceratotherium simum) este întotdeauna 'un semn de speranţă', în timp ce în Africa se agravează fenomenul braconajului căruia îi cad victime aceste animale.

Aproximativ 2.000 rinoceri au fost ucişi de braconieri începând din 2006, numărul lor ajungând în prezent la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată.

În anul 2012, grădina zoologică din Dubbo a pierdut patru rinoceri ce prezentau 'anomalii neurologice' fără a putea identifica originea afecţiunii lor. Nouă rinoceri albi s-au născut la această grădină zoologică în ultimii 10 ani.

Articole recomandate

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?