Un primar a renunțat la pensia specială prin declarație notarială

 
Pensia specială, refuzată prin declarație notarială
Pensia specială, refuzată prin declarație notarială

Un primar de comună din Maramureș a renunțat prin declarație notarială la pensia specială pe care ar urma să o primească în urma adoptării Codului Administrativ de către Guvern. 

Lucian Morar, primar PMP în orașul Ulmeni (jud. Maramureș), a renunțat prin declarație notarială la pensia specială pe care ar urma să o primească în urma adoptării Codului Administrativ de cătree Guvern pe 5 iulie, prin ordonanță de urgență.

Apreciind că indemnizația pentru limită de vârstă care se acordă foștilor primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene este un furt, Morar cere președintelui CJ Maramureș, Gabriel Zetea (PSD) și primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, să facă un gest similar.

„Pe data de 8 iulie 2019 am semnat în faţa unui notar public hârtia prin care am autentificat că eu renunţ la pensia specială pe care o consider un furt. Astfel, prin încheierea de autentificare nr. 2439, eu, Lucian Morar, luând în considerare intrarea în vigoare, la data de 01.01.2020, a prevederilor art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, în calitatea mea de primar al oraşului Ulmeni, judeţ Maramureş, declar pe propria răspundere şi în deplină cunoştinţă de cauză că renunţ de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aş putea beneficia în urma mandatelor de primar şi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Am dorit să dau această declaraţie pentru a fi luată în considerare la calcularea drepturilor mele băneşti sau oriunde va fi nevoie", a spus Lucian Morar, într-un comunicat de presă dat publicității miercuri și prezentat de G4media.

Morar afirmă că pensiile trebuie acordate doar pe baza principiului contributivității și cere celorlalți aleși locali din Maramureș să facă un gest similar.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
macit
12 Jul 08:41
Domnul primar Lucian Morar refuza pensia care i se cuvine pentru ca a facut avere in mandat ca sa se aplece dupa un maruntis...pentru ca asta este pentru el..maruntis pe linga averea pe care o are..Nici un om sanatos la cap si corect /cinstit , nu ar refuza o pensie care I SE CUVINE !!..Tipic patidului PMP
Răspunde
0 0
Citizen
11 Jul 11:33
Tot respectul pentru el.
Răspunde
0 0
Doina
10 Jul 23:35
Ce bine ar fi daca toti alesii ar fi asa de corecti.
Răspunde
0 0
Brigitta
10 Jul 22:28
Omul acesta ar trebui sa primeasca un premiu pentru onoare si cinste.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?