Un portret al fiicei lui Pablo Picasso, estimat la 16 milioane de lire, va fi scos la licitaţie pe 5 mai

 
Foto: NewsIN
Foto: NewsIN
Un portret al fiicei lui Pablo Picasso, Maya, estimat la 16 milioane de lire, va fi scos la licitaţie, pe 5 mai, de casa Sotheby's, informează cotidianul britanic The Telegraph.

Tabloul "La Fille de l'artiste a deux ans et demi avec un bateau", pictat în 1938 de Picasso, o arată, potrivit titlului, pe fiica pictorului, la vârsta de doi ani şi jumătate, ţinând în mână o jucărie în formă de vapor. Maya a fost fiica lui Picasso şi a amantei sale, Marie-Thérèse Walter.

Istoricul de artă Werner Spies a descris portretul ca fiind cel mai impresionant tablou al lui Picasso. 

La fel ca numeroase alte portrete ale membrilor familiei lui Picasso, tabloul a rămas în colecţia personală a pictorului pentru 35 de ani, până cu puţin timp înainte de decesul său, în 1973. Începând din 1980, pictura a făcut parte dintr-o colecţie privată şi nu a fost niciodată scoasă la licitaţie. 

"Portretul reflectă marea bucurie pe care Maya o aducea vieţii artistului, chiar înainte de al Doilea Război Mondial", a declarat Emmanuel Di-Donna, preşedintele secţiei de artă impresionistă şi modernă a Sotheby's. 

O a doua lucrare a lui Picasso, care va fi scoasă la licitaţie tot pe 5 mai, este "Natură Moartă", estimată la 48 milioane lire. 

Cu acelaşi prilej vor fi scoase la licitaţie pictura "Le Chat", a lui Alberto Giacometti, care nu a mai fost scoasă la licitaţie de 34 de ani, şi un grupaj rar de lucrări ale Tamarei de Lempicka, din colecţia designerului german Wolfgang Joop. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?