Un operator 112 va prelua în ziua alegerilor exclusiv sesizările privind fraude electorale

 
Foto: bigbangbeng.wordpress.com
Foto: bigbangbeng.wordpress.com
În ziua alegerilor prezidenţiale, la dispeceratul unic de urgenţă 112, va exista un operator care va prelua exclusiv sesizările de fraude electorale, a declarat secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Liviu Grădinaru.

Pe 22 noiembrie şi pe 6 decembrie, la dispeceratele 112 din fiecare judeţ şi din Capitală va lucra câte un operator care va prelua doar sesizările referitoare la infracţiuni şi contravenţii la Legea pentru alegerea preşedintelui, pe care le va transmite organelor de cercetare şi birourilor electorale teritoriale.

Reclamantul va fi informat ulterior cu privire la demersurile întreprinse de oamenii legii pornind de la sesizarea sa. "Se întreprind măsurile de cercetare şi se dă răspunsul omului asupra măsurilor întreprinse: dacă cele sesizate se confirmă sau nu se confirmă ori dacă este începută sau nu este începută o acţiune de urmărire în baza faptelor care se prezintă", a explicat Liviu Grădinaru.


Potrivit oficialului, Guvernul a preferat să colecteze sesizările privind fraudele electorale prin numărul unic de urgenţă 112 deoarece este mult mai cunoscut şi, deci, mai eficient decât o linie TelVerde.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?