Taximetriștii asmută ANAF pe șoferii UBER (și le fac reclamă involuntar): Cum pot să încaseze banii?

Uber
Uber

Firmele de transport din România cer ANAF să verifice modul în care taximetriștii de la UBER încasează bani cash de la clienți, după ce americanii care dețin aplicația controversată ar fi anunţat introducerea plăţii cash începând de azi pentru serviciile de transport persoane.Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) cere ANAF să verifice modul în care cei care fac transport de persoane "neautorizat, nelicenţiat, în spatele aplicaţiei UBER" încasează bani de la clienţi.

"Firma UBER şi-a permis să facă un anunţ public despre încasarea banilor cash de la persoanele pe care le transportă, deşi UBER nu face transport de persoane, nu are autorizaţie pentru funcţionarea unui dispecerat, aşa cum prevede legea taximetriei, şi nici pentru aparatele de taxare, conform legii în vigoare. Suntem surprinşi să constatăm că firma UBER îşi face publicitate cu anunţul introducerii plăţii cash pentru serviciile de transport persoane", se arată într-un comunicat al COTAR.

Serviciul de ride-sharing UBER – activitate care nu există, din punct de vedere legal, în România, potrivit COTAR - va introduce, începând de astăzi, un proiect pilot prin care o parte dintre clienţii companiei vor avea posiblitatea de a plăti şi cash cursele, primind, totodată, şi posiblitatea de a primi curse gratuit, atunci când fac trecerea către card.

"Menţionăm pentru ANAF că asemenea sistem nu există în România şi nici nu poate fi implememtat, pentru că este contrazis de legile româneşti. Vrem să ştim cum reuşesc aceste firme să funcţioneze şi să încaseze bani fără autorizaţii şi fără să respecte legile româneşti. Vrem să înţelegem dacă se face lobby pentru ca aceste firme să fie protejate şi cine sunt persoanele implicate în această activitate de lobby. Salutăm controalele făcute în trafic de ANAF, de Poliţia Rutieră sau de Poliţia Locală şi alte instituţii abilitate ale statului, dar le cerem autorităţilor să facă aceste controale şi la firmele neautorizate, care fac transport ilegal şi încasează bani fără a avea o bază legală, nu doar la transportatorii autorizaţi, aşa cum s-a întâmplat până acum", se mai spune în comunicatul patronatelor din transport.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?