Un nou record pe piaţa smartphone-urilor

 

Piața globală de smartphone-uri a crescut cu 23,1% în ultimul an și ajunge acum la un record de 295,3 milioane de smartphone-uri livrate, potrivit raportului IDC.

International Data Corporation a publicat ultimul său raport și arată că piața crește rapid, mai ales datorită abundenței de smartphone-uri low-cost.

Care sunt concluziile celui de-al doilea trimestru? Liderii de pe piața telefoanelor mobile, Apple și Samsung sunt în scădere. De asemenea, piețele cele mai interesante sunt cele din țările emergente. Samsung scade și situația lor este problematică, deoarece au lansat o cohortă de telefoane și acestea nu au avut performanțele dorite. În schimb, Apple se duce pe trendul natural – așteptarea pentru următoarele device-uri.


Lider de piață e Samsung, cu 74 de milioane de telefoane, urmat de Apple, cu 35 de milioane, Huawei are 20,3 milioane de telefoane vândute, iar Lenovo 15,8 milioane. LG e pe locul al cincilea, cu 14,5 milioane de telefoane. Un număr impresionant de producători chinezi sunt pe locurile inferioare, la fel ca și Motorola, Nokia sau Sony. Toți ceilalți producători au produs și livrat 135 de milioane de telefoane mobile inteligente.
Cum s-au comportat primii cinci producători?

Samsung a vândut bine Galaxy S5, la fel ca și predecesorii săi, S4 și S3. Samsung a pierdut 7% din cota de piață față de anul trecut și IDC recomandă Samsung să se concentreze pe zonele unde producătorii locali domină, cum ar fi piața asiatică.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?