Un nou focar de pestă porcină a apărut în Teleorman

 
PESTA PORCINĂ în România. Situaţia la zi 
PESTA PORCINĂ în România. Situaţia la zi 

Al cincilea caz de pestă porcină africană a apărut ieri în Teleorman. Potrivit unui comunicat al Direcției Sanitar Veterinare, emis astăzi, cazul a fost identificat în comuna Ștorobăneasa. 

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat prezența pestei porcine africane pe 28 octombrie în Teleorman, probele fiind prelevate de la trei porci morți aflați într-o exploatație nonprofesională din satul Beiu din comuna Ștorobăneasa. În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit de urgență, scrie Realitatea de Teleorman.

Gospodăria în cauză a fost plasată sub supraveghere oficială și au fost aplicate măsuri restrictive privind circulația animalelor, produselor și persoanelor.  DSVSA a stabilit planul de măsuri privind controlul pestei porcine africane în Teleorman și solicită sprijinul oamenilor pentru a anunța orice suspiciune de boală autorităților. Pesta porcină africană nu afectează oamenii, însă are efecte importante la nivel economic.

Este al cincilea focar de pestă porcină descoperit în județul Teleorman într-o singură lună.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Alin
29 Oct 12:52
De data asta in sediul psd.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?