Un nou CUTREMUR, cu magnitudinea de 6,1, în Nicaragua

 
Un nou cutremur, cu magnitudinea de 6,1, în Nicaragua
Un nou cutremur, cu magnitudinea de 6,1, în Nicaragua
FOTO: AFP/Mediafaxfoto

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 s-a produs vineri în Nicaragua, după ce joi ţara a fost afectată de un seism cu magnitudinea de 6,2, soldat cu un mort şi 33 de răniţi, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.Seismul a fost înregistrat la ora locală 14.29 (23.29, ora României), iar epicentrul s-a situat la o distanţă de 19 kilometri sud-vest de vulcanul Mombacho, în apropiere de oraşul Granada şi la 60 de kilometri distanţă de Managua, capitala statului Nicaragua, a anunţat Institutul de studii teritoriale din Nicaragua (Ineter).

Joi, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 s-a produs în apropiere de Managua, în jurul orei 17.27 (vineri, 02.27, ora României), soldându-se cu un mort şi 33 de răniţi. Cutremurul a privat capitala de electricitate şi conexiune telefonică, iar preşedintele Nicaragua, Daniel Ortega, a decretat cod roşu, în urma cutremurului urmat de aproximativ 400 de replici având magnitudinea cuprinsă între 4 şi 5.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
Nica Ragu
12 Apr 13:50
La noi, ar trebui sa vina, la perioada de 37,5 ani, in septembrie. Dar, cum am intrat in polaritatea N. galactica, manifestarile ce incurajeaza cutremurele pot grabi momentul producerii. Ca si in 2001, 2009, 2010, bisericile (ortodoxa, catolica s.a.m.d.), societatile spirituale pot incepe reprize de meditatii si rugaciuni (ce vor incarca reteaua campului magnetic terestru, inca nerecunoscuta de fizica clasica, cu energii subtile, fara particule la baza, de gen electronegativ, tocmai inverse ca si comportare cu cele ce declanseaza cauzele "clasice", ale proceselor scoartei; in concluzie, se anuleaza o parte din incarcatura). Cei ce in 2009 (toate actiunile au luat reper viziunile lui Istrate, cel cu "77) isi reamintesc, s-a pus problema sa lasam sa inceapa cutremurul, ca oamenii carcotasi sa se convinga (si nu numai ei) ca vine ceva (si a fost de 6 grade, o parte din actiune comutandu-se in Italia, datorita, probabil, si unor scuturi create, nu numai a echilibrarilor si anularilor ), nu ca in 2001, cand s-a anulat si lumea spunea ca batem campii. Ca sa va dau un imbold, aceeasi perioada de 37,5 ani a fost si pana in '77, si pana in '40...
Răspunde
2 0
Nica Ragu
12 Apr 13:46
La noi ar trebui sa vina, la perioada de 37,5 ani, in septembrie. Dar, cum am intrat in polaritatea N. galactica, manifestarile ce incurajeaza cutremurele pot grabi momentul producerii. Ca si in 2001, 2009, 2010, bisericile (ortodoxa, catolica s.a.m.d.), societatile spirituale pot incepe reprize de meditatii si rugaciuni (ce vor incarca reteaua campului magnetic terestru, inca nerecunoscuta de fizica clasica, cu energii sbtile, fara particule la baza, de gen electronegativ, tocmai inverse ca si comportare cu cele ce declanseaza cauzele "clasice", ale proceselor scoartei; in concluzie, se anuleaza o parte din incarcatura). Cei ce in 2009 (toate actiunile au luat reper viziunile lui Istrate, cel cu "77) isi reamintesc, s-a pus problema sa lasam sa inceapa cutremurul, ca oamenii carcotasi sa se convinga (si nu numai ei) ca vine ceva (si a fost de 6 grade, o parte din actiune comutandu-se in Italia, datorita, probabil, si unor scuturi create, nu numai a echilibrarilor si anularilor ), nu ca in 2001, cand s-a anulat si lumea spunea ca batem campii. Ca sa va dau un imbold, aceeasi perioada de 37,5 ani a fost si pana in '77, si pana in '40...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?