Un milion de semnături pentru "Fără penali în funcţii publice"

 

Inițiativa cetățenească "Fără penali în funcții publice" a strâns un milion de semnături, au anunţat marţi iniţiatorii proiectului. Semnăturile pentru "Fără penali"provin de la români din cele mai mari orașe, dar și din cele mai mici comune și sate, din Japonia până pe coasta de vest a Statelor Unite, din țările nordice până în Africa de Sud, se spune în comunicatul care anunţă atingerea obiectivului, la finalul a cinci luni de campanie. .

În cele cinci luni de campanie, au fost implicați peste 5.000 de voluntari din toate colțurile României și din diaspora, dar şi aproape 100 de artiști, din toată țara, care au răspuns apelului făcut de Marius Manole și au reuşit să strângând peste 90.000 de semnături.

Voluntarii au primit ajutor de la farmaciști, pensionari și bloggeri care au ieșit în Piața Universității pentru a le transmite bucureștenilor că România are nevoie de oameni cinstiți în funcții publice.

Potrivit Legii 189/1999, inițiativa are nevoie de 500.000 de semnături, dintre care 20.000 să provină din cel puțin 21 de județe din țară, strânse în șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial. "Inițiativa Fără penali" îndeplinește ambele condiții și va ajunge în Parlament după ce semnăturile vor fi validate de primării.

Succesul strângerii celor 1 milion de semnături se datorează sprijinului și implicării membrilor Uniunea Salvați România - USR, grupului Rezistenta, Forumului Democrat al Germanilor din România și a numeroase ONG-uri și grupuri civice din România.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Bela
21 Aug 17:14
Scoateți PSD in afara legii căci este un partid totalitar care nu accepta manifestații democratice ale altor partide politice.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?