Un meteorit marţian a adus viaţa pe Pământ, susţine NASA

Marte pare să-şi fi trimis deja micorbi spioni pe Terra.
FOTO: Flickr / Bluedharma
O serie de noi date susţin teoria că pe planeta Marte ar fi existat viaţă în trecutul îndepărtat.


E foarte posibil ca marţienii să fi aterizat deja pe Terra, chiar dacă într-o formă microscopică şi acum multă vreme. O echipă NASA a evidenţiat faptul că o serie de structuri microscopice găsite pe controversatul meteorit Allen Hills, care a lovit Pământul acum 13.000 de ani, sunt aproape sigur bacterii fosilizate, relatează Popsci.com. Oficialii NASA urmează să facă publice noile rezultate peste câteva zile.

Organismele microscopice aflate la suprafaţa rocii erau prezente în clipa în care meteoritul a ajuns pe Terra şi nu au luat naştere ca urmare a unei contaminări ulterioare cu bacterii terestre.

"Aceasta este o dovadă foarte clară a faptului că există viaţă pe Marte", spune David Mackay, expert NASA. Meteoritul Allen Hills a stârnit dezbateri intense în 1996, la acea vreme atât NASA, cât şi Casa Albă, anunţând posibilă descoperirea de viaţă pe Marte.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?