Un meteorit a căzut pe teritoriul Rusiei

 

Un meteorit a căzut pe teritoriul Republicii Hakasia, din Rusia.

„Pe teritoriul Republicii Hakasia a căzut un meteorit, a confirmat informaţia reprezentantul Comitetului pentru studierea meteoriților din cadrul Academiei de Științe din Rusia, Viktor Grohovski, scrie Rador.

Grohovski a precizat că meteoritul a fost de câteva ori mai mic, față de meteoritul care a căzut în Lacul Cebarkuli, din regiunea Celiabinsk, în luna febriarie 2013, dar, cu toate acestea, pot fi găsite fragmente din acest meteorit.  

„Mingea de foc a aprins cerul, iar pământul s-a cutremurat!”, a declarat o martoră oculară.

Locuitorii din orașul Saianogorsk au trăit un șoc când au văzut în noapte o explozie de lumini, urmată de mai multe bubuituri.

Oamenii de știință ruşi au emis un comunicat în care anunțau prăbușirea unui meteorit pe teritoriul Republicii Hakasia. Incidentul a fost îndelung comentat pe rețelele de socializare, unde oamenii au postat poze și scurte filmări care surprind momentul impactului.

Un obiect astral, o rocă desprinsă dintr-un corp cosmic, care se presupune că ar fi un meteorit, a căzut pe teritoriul Hakasiei, anunță site-ul oficial al orașului Celiabinsk. Impactul s-a resimţit şi în sudul ţinutului Krasnoiarsk din Rusia. Potrivit unor date oferite de Celula de criză din cadrul Direcției regionale şi cea a orașului Saianogorsk, a Mnisterului pentru Situaţii de Urgență din Rusia, la ora locală 18:37 (14:37, ora Moscovei), în Beisk a căzut un meteorit. Obiectul astral a căzut în zona Văii Babik, lângă Saianogorsk, a anunțat purtătoarea de cuvânt a președintelui Republicii Hakasia, Olga Kolesnikova.

„Se presupune că acesta ar fi căzut în Valea Babik, unde se află deja echipe de specialişti şi cercetători, care au confirmat fenomenul”, a precizat Olga Kolesnikova.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?