Un medic din Craiova riscă să fie dat afară, deoarece își pune pacienții pe Facebook

 

Unul dintre medicii Spitalului Județean de Urgență Craiova riscă desfacerea contractului de muncă, după ce și-a filmat pacienții și i-a pus pe pagina de socializare, potrivit realitateadecraiova.net. Procedând astfel, doctorul urolog Liviu Riza consideră că își exprimă nemulțumirea față de lipsurile de pe secție. Mai exact, bolnavii sunt filmați în timp ce așteaptă să intre în operații, iar medicul explică, în filmulețele respective, de ce nu își poate face treaba.

În replică, managerul unității spitalicești spune că urologul încalcă un regulament de ordine interioară, mai ales pe cel privind legătura cu pacientul. Doctorul Riza a ajuns în atenția opiniei publice frecvent, în ultima perioadă, tocmai prin astfel de fapte. O comisie din cadrul spitalului face cercetări în vederea luării măsurilor ce se impun și se poate merge chiar până la desfacerea contractului de muncă. „Faptul că îți filmezi pacienții și îi pui pe paginile de socializare în ipostaze absolut nefirești, pentru că ei sunt cu o problemă aici, este clar, nu este deloc normal. Pentru urgențe avem acele stenturi, dar pentru operații programate nu le avem. Și până nu rezolvăm cu achiziția nici nu o să le putem procura. Acest lucru trebuie să îl înțeleagă și domnul doctor Riza. Legea nu ne lasă. Pacientul însă poate suporta costul stentului, care ajunge unde la 100, maxim 200 de lei cu tot cu kit, și ulterior îi decontăm. Asta trebuie să li se explice. Repet, nu sunt urgențe ceea ce a avut de operat și a mediatizat dumnealui. Pentru acest tip de intervenții avem stenturi”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova, Alin Demetrian.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?