Un MARE ACTOR de la Teatrul Naţional din Bucureşti A MURIT

 
Un MARE ACTOR de la Teatrul Naţional din Bucureşti A MURIT
Un MARE ACTOR de la Teatrul Naţional din Bucureşti A MURIT

La 1 iulie 2014, actorul Teatrului Național din București, Matei Alexandru, a încetat din viață.S-a născut la 25 decembrie 1927, la Goioasa, județul Bacău. Între 1948 — 1951 a studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. În 1950, pe când era student în anul trei, a fost angajat la Teatrul National din București, unde lucrează și în prezent și al cărui societar de onoare este din 2002, potrivit agerpres.ro.

Matei Alexandru a jucat de-a lungul anilor în piese de teatru precum: ''Omul cu mârțoaga'' de G. Ciprian, ''Dușmanii'' de M. Gorkio, ''Vizita bătrânei doamne'' de Fr.Durrenmatt, ''Titanic Vals'' de Tudor Mușatescu, ''Oameni și șoareci'' de John Steinbeck, ''Să nu-ți faci prăvălie cu scară'' de Eugen Barbu, ''Judecătorul din Zalomeea'' de Calderon de la Barca, ''Trei surori'' de A.P. Cehov. La Teatrul Național de la Craiova, a jucat în 'Fântâna Turmelor' (1959) de Lope de Vega și ''Soldatul Svejk'' (1959) de Jaroslav Hasek.

Matei Alexandru a regizat și spectacole de teatru în televiziune, printre care ''Gaițele de Al. Kirițescu, "Jocul de-a vacanța" de Mihail Sebastian (spectacol muzical), "Funcționarul de la domenii" de Locusteanu, "Boeing-Boeing" de Marc Camoletti, "Fata fără zestre" de Ostrovski.

De asemenea, actorul a jucat într-o serie de filme, printre care ''Un surâs în plină vară'', regizat de Geo Saizescu, ''Cartierul Veseliei'', în regia lui Manole Marcus, ''Neamul Șoimăreștilor'', regizat de Mircea Drăgan, ''Răscoala'', regizat de M. Drăgan și ''Serbările galante'', în regia lui Rene Clair.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

3 -1
Nume*
05 Jul 17:41
Cum adică, unde lucrează și în prezent? Dacă a murit pe 1 iulie?
Aia care ai scris articolul, ai probleme cu calendarul?
Grijă mare la număratul zilelor!
Răspunde
4 0
dorina
04 Jul 23:11
Dumnezeu Sa-l ierte si Sa-l odihneasca !
Răspunde
5 0
pulifrici
04 Jul 22:03
Dumnezeu sa-l odihneasca !
a fost un om exceptional !
APLAUZE , APLAUZE, APLAUZE !!!
Răspunde
8 0
Petru
04 Jul 20:05
Dumnezeu Sa-l ierte si Sa-l odihneasca ! Inca un mare actor ne-a parasit !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?